Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Ízesítés, Kencék kenyérre, Receptek, Sós finomság, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Az avokádónál nagyon figyelmesnek kell lenni, pontosan el kell találni azt a napot, amikor már elég puha (kenhető, mint a szobahőmérsékletű vaj), de még nem túl puha. Ha ezt sikerül eltalálni, pillanatok alatt rittyenthető belőle egy könnyű vacsora vagy reggeli.


Hozzávalók

– 2 db érett avokádó
– egy gerezd fokhagyma
– fél fej lilahagyma
– egy fél citrom leve
– 2 főtt keménytojás
– só, bors, petrezselyemzöld
– kevés reszelt parmezán 

Elkészítés

Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, és kikanalazom egy tálba. Kislyukú reszelőn belereszelem a két főtt tojást, a fokhagymát és a lilahagymát is. Villával összekeverem az egészet, majd ízesítem sóval, borssal, petrezselyemmel, és a citromlével.

Pár percre állni hagyom, közben kenyeret pirítok. A friss, forró pirítóst alaposan bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával (nem egy randi-kaja, na :o)), megkenem az avókádókrémmel, kevés parmezánt reszelek a tetejére, és paradicsommal, uborkával (vagy amit csak kívánunk) tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/