Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Kis kihagyás után újra itt vagyok :o)

Mivel egy pici baba irányítja a napjaimat, ezért olyan ételeket kell kitalálnom és elkészítenem, amik pár perc előkészületet igényelnek csak, de azért jól néznek ki, hogy a szemnek is jól essenek, és nem utolsó sorban az is nagy előnyük, hogy finomak :o)


A mostani ebéd egy baconbe göngyölt csirkemáj és csirkemell tört krumplival.

Hozzávalók

– 20 dkg húsos szalonna 
– 20 dkg csirkemáj
– egy csirkemell
– egy fej fokhagyma
– ízlés szerint zöldfűszerek (oregánó, majoranna), só, bors
– 2 korty olaj
– pár fogpiszkáló

Elkészítés

Először is megtisztítom a csirkemájat (általában szívvel együtt csomagolják, néha még egy kis epe is kerül rá, ezeket eltávolítom).  Ezután szeletekre vágom a húsos szalonnát. Lehet szeletelt bacont is használni, de ha tömbben vesszük, olcsóbb, és több mindenre felhasználható, lehet belőle pörc is túrós tésztához. 
A szalonnaszeletekbe beletekerem a májat, és a kevés olajjal kikent jénaiba helyezem, a tetejére fokhagymaszeleteket teszek. Nem fűszerezem, a szalonna épp eléggé sózza a májat.

Ha a máj előkészítve, jöhet a csirkemell. Vékony szeletekre vágom, és az egyik oldalát megfűszerezem. Itt használok már sót is, és a többi fűszert. A másik oldalával ráteszem a szalonnaszeletre, feltekerem, és a fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne nyíljon szét. Kapnak pár szelet fokhagymát, és mennek a kiolajozott jénaiba. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, kb. 20 percre, hogy a szalonna finom ropogósra süljön. A májat ellenőrzöm, ha félbevágva már nem véres a közepe, akkor kész

Tört krumplival tálalom.