Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Egy kicsit bonyolultnak tűnik hangzás alapján ez az étel, de meglátjátok, pofon egyszerű, kevés munka van vele, mégis finom és látványos lesz a végeredmény.
Hozzávalók
A husihoz
- 60 dkg csirkemell (vagyis egy egész)
- só, bors, majoranna, rozmaring
- 6 szelet sajt
- 6 szelet bacon
- kevés olívaolaj
A salátához
- egy csicseriborsó konzerv
- fél fej lilahagyma (lehet 3-4 szál újhagyma is)
- 25 dkg tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- egy kávéskanál cukor
- ízlés szerint egy csipet só, kevés őrölt bors
A rizshez
- 2 evőkanál olaj
- egy bögre rizs („A” minőségű)
- 2 bögre víz
- 1 bögre franciasaláta keverék (mirelit)
Elkészítés
A salátával kezdem, mert annak jót tesz pár órányi állás, hogy összeérjenek az ízek. A tejfölben elkeverem a majonézt, mustárt, cukrot, borsot és sót, esetleg pár csepp friss ciromlével is ízesítem, és megkóstolom.
A szeletekre ráfektetek egy-egy szelet sajtot, alá egy-egy szelet bacont, és az egészet felgöngyölöm.
Egy hőálló edényt az olajjal vékonyan megkenek, és ráfektetem a husikat. Hideg sütőbe teszem, és alufólia alatt sütöm 50 percig 180 fokon. Ekkor leveszem a fóliát, és még 10 percig sütöm, hogy a bacon ropogósra süljön.
Felöntöm a vízzel, ízesítem vegetával és borssal, beleöntöm a franciasaláta keveréket, és kis lángon rotyogtatom, amíg a rizs felszívja a levet. Ekkor lefedem egy fedővel, és 10-15 percig hagyom, hogy a rizs kidurrogjon.