Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető, kevés előkészülettel is szemnek és szájnak kellemes ételeket. Ez pedig tipikusan ilyen: pár perc alatt előkészítem, és aztán szépen sül a maga tempójában, miközben a köret is elkészül – mindez 40 perc alatt.


Hozzávalók

40 dkg csirkemell
10 dkg bacon
10 dkg feta
só, bors
oregánó, majoranna
kevés olaj


Elkészítés

A csirkemellet félbevágom, majd a feleket 4-4 szeletre. Nagyon kevés sóval szórom meg, hiszen a bacon és a feta is sós, és nem szeretném elsózni. Egy ujjnyi vastag szeletet vágok a fetából, belecsavarom a csirkemellszeletbe, majd az egészet körbetekerem a baconnel. Ezt megismétlem mindegyik csirkemellszelettel, és egy olajjal vékonyan megkent hőálló tálba teszem. 

Egymás mellé sorakoztatom őket, és megborsozom, megszórom oregánóval és majorannával. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, először alufóliával lefedve 20 percre, majd fólia nélkül is visszateszem újabb 20 percre. 

Zöldséges rizzsel tálalom.

Ugye, milyen egyszerű? :o)