Barion Pixel

Banános zabpelyhes falatok

Szerző:

Tejmentes receptek, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Adag: 15 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Időnként előfordul, hogy kimarad sütés után pár tojásfehérje, és megbarnult banán is akad a hűtőben. Hát ma gondoltam egy nagyot, és megmentettem a maradékokat 😀
 
Hozzávalók
  • 15 dkg nagyszemű zabpehely
  • 2 érett banán
  • 3 púpos evőkanál cukor vagy méz
  • 3 tojásfehérje
 
Elkészítés
A zabpelyhet szárazon megpirítom. Közben a banánt egy villával összetöröm.

Hozzáadom a kihűlt zabpelyhet és jól összekeverem. 

 

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a banános masszát. 

Előmelegítem a sütőt 170 fokra. 

A masszából egy kanállal halmokat rakosgatok egy sütőpapíros tepsire, és 20 perc alatt megsütöm.
A sütőből kivéve még kicsit lágyak, de szép lassan megkeményednek – ha van rá idejük:)
 
Dúsítható ízlés szerint csokidarabokkal, aszalt gyümölcsökkel is.


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!