Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 15 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Receptek, Tejmentes, Villámkaják,

 Időnként előfordul, hogy kimarad sütés után pár tojásfehérje, és megbarnult banán is akad a hűtőben. Hát ma gondoltam egy nagyot, és megmentettem a maradékokat 😀

Hozzávalók
 
– 15 dkg nagyszemű zabpehely
– 2 érett banán
– 3 púpos evőkanál cukor vagy méz
– 3 tojásfehérje
 
Elkészítés
 
A zabpelyhet szárazon megpirítom. Közben a banánt egy villával összetöröm.
Hozzáadom a kihűlt zabpelyhet és jól összekeverem. 


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a banános masszát. 

Előmelegítem a sütőt 170 fokra. 

A masszából egy kanállal halmokat rakosgatok egy sütőpapíros tepsire, és 20 perc alatt megsütöm.
A sütőből kivéve még kicsit lágyak, de szép lassan megkeményednek – ha van rá idejük:)
 
Dúsítható ízlés szerint csokidarabokkal, aszalt gyümölcsökkel is.
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/