Barion Pixel

Bécsi túrós palacsinta

Szerző:

Tojásmentes, Édes vétkek, Összes recept

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Generációkon átívelően a házi baracklekváros-kakaós palacsinta a legnagyobb favorit nálunk, de én nagyon szeretem a túrósat is. Viszont a család többi tagja nem annyira, ezért viszonylag ritkán készítem így. Most viszont annyiszor jött velem szembe, hogy nem bírtam tovább, és egy tojásmentes bécsi túrós (az eredeti receptben tojáshabba keverjük a túrós tölteléket, és azzal töltjük a palacsintákat, és a vanília öntet is tojássárgáját tartalmaz, de nálunk sütés nélkül is fogy a túrós palacsinta, így a nyers tojáshabos részt kihagytam) verziót sütöttem– annyira finom, hogy most is csorog a nyálam, ahogy ezt a receptet írom. Szóval higgyétek el, érdemes elkészíteni! 🙂

 

Hozzávalók

  • 5 palacsinta – ez lehet hagyományos vagy tojásmentes is, ha ez is szempont
  • Kevés margarin vagy teavaj a sütőben való sütéshez használt edény kikenéséhez

 

A töltelékhez:

  • 25 dkg Oké! Túró
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • Ízlés szerint vaníliás cukor

 

Az öntethez:

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 púpos evőkanál Dr. Oetker vaníliás pudingpor (főzős)

 

Elkészítés

Legelőször a mazsolát felöntöm vízzel és félreteszem. Tehetek bele rumaromát is, ha van rá igény, nálunk ez most érdeklődés hiányában elmaradt. Sütök egy nagyobb adag palacsintát (lehet az hagyományos, vagy ha fontos a mentesség, akkor tej- és tojásmentes is), és igyekszem megmenteni belőle a nekem kellő 5 darabot 🙂

Ha sikerül, akkor félreteszem, és elkészítem a tölteléket: a túrót egy villával összenyomkodom, belekeverem a tejfölt (hogy jó krémes állaga legyen, de ne folyjon), vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat (lehetőleg vegyszermentes, kezeletlen héjú legyen. Ha nincs kéznél, kevés citromlé is megteszi), és végül a kinyomkodott mazsolát is. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A palacsintákat jó vastagon megtöltöm ezzel a túrós masszával.

Margarinnal vékonyan kikenek egy hőálló edényt. A megtöltött palacsintákat 3 részbe vágom, és egymásra fektetve sorakoztatom fel őket.

Amikor az edény megtelt, a vaníliás öntetet is elkészítem: a tejbe egyszerűen beleteszem a cukrot és a vaníliás pudingport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem, végül az egésszel nyakon öntöm a kifelé kandikáló palacsintákat 🙂

Nem kell megijedni, a puding be fog sűrűsödni, és a sülő palacsinták fel is szívják valamennyire. 20 percre betolom az egészet a sütőbe, majd rácsra téve hagyom hűlni.

Ez a legnehezebb rész az egész mutatványnak, hogy ne falja fel az ember azonnal még forrón.

Egy kis tejföllel megbolondítva tálalom 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!