Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásmentes,

Generációkon átívelően a házi baracklekváros-kakaós palacsinta a legnagyobb favorit nálunk, de én nagyon szeretem a túrósat is. Viszont a család többi tagja nem annyira, ezért viszonylag ritkán készítem így. Most viszont annyiszor jött velem szembe, hogy nem bírtam tovább, és egy tojásmentes bécsi túrós (az eredeti receptben tojáshabba keverjük a túrós tölteléket, és azzal töltjük a palacsintákat, és a vanília öntet is tojássárgáját tartalmaz, de nálunk sütés nélkül is fogy a túrós palacsinta, így a nyers tojáshabos részt kihagytam) verziót sütöttem– annyira finom, hogy most is csorog a nyálam, ahogy ezt a receptet írom. Szóval higgyétek el, érdemes elkészíteni! 🙂


Hozzávalók

  • 5 palacsinta – ez lehet hagyományos vagy tojásmentes is, ha ez is szempont
  • Kevés margarin vagy teavaj a sütőben való sütéshez használt edény kikenéséhez

 

A töltelékhez:

  • 25 dkg Oké! Túró
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • Ízlés szerint vaníliás cukor

 

Az öntethez:

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 púpos evőkanál Dr. Oetker vaníliás pudingpor (főzős)


Elkészítés

Legelőször a mazsolát felöntöm vízzel és félreteszem. Tehetek bele rumaromát is, ha van rá igény, nálunk ez most érdeklődés hiányában elmaradt. Sütök egy nagyobb adag palacsintát (lehet az hagyományos, vagy ha fontos a mentesség, akkor tej- és tojásmentes is), és igyekszem megmenteni belőle a nekem kellő 5 darabot 🙂

Ha sikerül, akkor félreteszem, és elkészítem a tölteléket: a túrót egy villával összenyomkodom, belekeverem a tejfölt (hogy jó krémes állaga legyen, de ne folyjon), vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat (lehetőleg vegyszermentes, kezeletlen héjú legyen. Ha nincs kéznél, kevés citromlé is megteszi), és végül a kinyomkodott mazsolát is. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A palacsintákat jó vastagon megtöltöm ezzel a túrós masszával.

Margarinnal vékonyan kikenek egy hőálló edényt. A megtöltött palacsintákat 3 részbe vágom, és egymásra fektetve sorakoztatom fel őket.

Amikor az edény megtelt, a vaníliás öntetet is elkészítem: a tejbe egyszerűen beleteszem a cukrot és a vaníliás pudingport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem, végül az egésszel nyakon öntöm a kifelé kandikáló palacsintákat 🙂

Nem kell megijedni, a puding be fog sűrűsödni, és a sülő palacsinták fel is szívják valamennyire. 20 percre betolom az egészet a sütőbe, majd rácsra téve hagyom hűlni.

Ez a legnehezebb rész az egész mutatványnak, hogy ne falja fel az ember azonnal még forrón.

Egy kis tejföllel megbolondítva tálalom 🙂

Összegzés
recipe image
Recept név
Bécsi túrós palacsinta
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/