Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6-8 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek, Villámkaják,

Meg ne kérdezze senki, hogy miért ez a neve ennek a villámgyors sütinek, nem tudom, de az interneten így található meg. A bocit még értem, hiszen foltos, de hogy miért mobil…? A lényeg azonban, hogy gyors, egyszerű, gyerekkel (és gyereknek is) könnyen elkészíthető, és nem utolsó sorban finom :o)

Hozzávalók

A tésztához


– 1 tojás
– 11 dkg olaj
– 27 dkg liszt
– 20 dkg cukor
– 2,5 dl tej
– 2 evőkanál kakaópor
– 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

– 25 dkg túró (OKÉ!)
– 1 tojás
– 1,5 dkg búzadara 
– 5 dkg vaníliás cukor
– 8 dkg cukor
– ízlés szerint reszelt citrom- vagy narancshéj, esetleg a gyümölcs leve is mehet bele

Elkészítés

Előmelegítem a sütőt 190 fokra, mert tovább tart felmelegednie, mint a sütit összekeverni. A tészta hozzávalóit kézi habverővel összedolgozom, és egy jénaiba vagy tepsibe öntöm. Nem kell kikenni, mert van a tésztában elég olaj, hogy ne ragadjon le.

Ezután a tölteléket is összekeverem, ehhez elegendő egyetlen villa. A túrót összetöröm vele, hozzáadom a tojást is, a grízt és a cukrokat, a végén pedig a narancshéjat – ettől igazán pikáns és illatos lesz. 

Egy kanállal a barna tésztába mérem a túrós tölteléket, és kicsit meg is nyomom a kanál hegyével, hogy mélyebbre is jusson. 

A forró sütőbe tolom, és 25 perc múlva ellenőrzöm tűpróbával. Nem szabad túlságosan kiszárítani, az olaj és a túró miatt a közepe kicsit ragadhat még. 

Érdemes várni a szeleteléssel, már ha meg tudjuk állni :o)