Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Habár a családom eléggé húsevőnek mondható, néha azért sikerül némi húsmentes ételt is vonzóvá tenni számukra. Így van ezzel a borsópörkölttel is 😀
Hozzávalók
- 3 nagy fej vöröshagyma
- kevés olaj (vagy zsír)
- só, bors, törött pirospaprika
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 25 dkg tészta
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágom, és kevés olajon üvegesre párolom. Ezután sózom, borsozom, összekeverem. Mielőtt a pirospaprikát rászórom, félrehúzom a tűzről, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az étel tőle.
Jól összekeverem, majd felöntöm bőven vízzel. Hozzáadom a mirelit (vagy friss) borsót, és főzöm kb. 10 percig.
Ezután beleöntöm a kiválasztott tésztát, ha kell, vízzel meg pótolom, és puhára főzöm.
Céklával, vagy ízlés szerint savanyúsággal tálalom.
Ugye, milyen egyszerű? 😉