Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Habár a családom eléggé húsevőnek mondható, néha azért sikerül némi húsmentes ételt is vonzóvá tenni számukra. Így van ezzel a borsopörkölttel is 😀


Hozzávalók

– 3 nagy fej vöröshagyma

– kevés olaj (vagy zsír)

– só, bors, törött pirospaprika

– 20 dkg mirelit zöldborsó

– 25 dkg tészta


Elkészítés

A hagymát apró kockára vágom, és kevés olajon üvegesre párolom. Ezután sózom, borsozom, összekeverem. Mielőtt a pirospaprikát rászórom, félrehúzom a tűzről, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az étel tőle.

Jól összekeverem, majd felöntöm bőven vízzel. Hozzáadom a mirelit (vagy friss) borsót, és főzöm kb. 10 percig.

Ezután beleöntöm a kiválasztott tésztát, ha kell, vízzel meg pótolom, és puhára főzöm.

Céklával, vagy ízlés szerint savanyúsággal tálalom.

Ugye, milyen egyszerű? 😉

Összegzés
Recept név
Borsópörkölt
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő