Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ez a recept kicsit hasonlít a már ismert borsós tokányhoz, de most nem sonkával, hanem húsos szalonnával készült, és tarhonya helyett tésztaköret volt mellé. Elárulhatom, hogy így sem rontotta el :o)

Hozzávalók


– 70 dkg disznócomb
– 5 dkg húsos szalonna vékony csíkokra vágva
– 1 nagyobb fej vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál liszt
– egy kávéskanál pirospaprika
– 3 marék mirelit zöldborsó
– kevés olaj
– zöldfűszerek: tárkony, majoranna
– egy evőkanál mustár
– 25 dkg ízlés szerinti tészta

Elkészítés

A szalonnát felcsíkozom, és kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába, és félreteszem. A szalonna zsírján megpárolom az apró kockára vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadom a kockára vágott fokhagymát is. A csíkokra vágott disznócombot ráteszem a hagymára, és hagyom, hogy kicsit megkapja a forró serpenyő. 

Mikor már egy kis kérge van, rászórom a lisztet is, és elkeverem. Végül a pirospaprikával is összekavarom, és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítem zöldfűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom a húst. 

Az utolsó 5 percre hozzáadom a mirelit borsót is, ízesítem kevés mustárral, és visszateszem a ropogós szalonnacsíkokat is. Rottyantok még egy utolsót rajta, végül tésztával tálalom. 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/