Barion Pixel

Borsós tokány

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel, Tésztafélék

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ez a recept kicsit hasonlít a már ismert borsós tokányhoz, de most nem sonkával, hanem húsos szalonnával készült, és tarhonya helyett tésztaköret volt mellé. Elárulhatom, hogy így sem rontotta el 🙂

 

Hozzávalók

  • 70 dkg disznócomb
  • 5 dkg húsos szalonna vékony csíkokra vágva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • egy kávéskanál pirospaprika
  • 3 marék mirelit zöldborsó
  • kevés olaj
  • zöldfűszerek: tárkony, majoranna
  • egy evőkanál mustár
  • 25 dkg ízlés szerinti tészta

 

Elkészítés

A szalonnát felcsíkozom, és kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába, és félreteszem. A szalonna zsírján megpárolom az apró kockára vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadom a kockára vágott fokhagymát is. A csíkokra vágott disznócombot ráteszem a hagymára, és hagyom, hogy kicsit megkapja a forró serpenyő. 

Mikor már egy kis kérge van, rászórom a lisztet is, és elkeverem. Végül a pirospaprikával is összekavarom, és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítem zöldfűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom a húst. 

Az utolsó 5 percre hozzáadom a mirelit borsót is, ízesítem kevés mustárral, és visszateszem a ropogós szalonnacsíkokat is. Rottyantok még egy utolsót rajta, végül tésztával tálalom. 

Tálalom és pár perc múlva már csak hűlt helye 🙂


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!