Barion Pixel

Brassói – egy kicsit másképp

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel, Krumpliételek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Alapvetően két egymástól eléggé különböző verziót ismerek és szoktam készíteni. Az egyiket édesanyámtól tanultam, ennek egy lecsós alap adja a szaftosságát. Amit viszont gyakrabban készítek, az egy fokhagymásabb változat, lecsó nélkül – ez a férjem kedvence.

 

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell (vagy disznócomb)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg krumpli
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

 

Elkészítés

A krumplit megpucolom, megmosom, és falatnyi kockára vágom. El is kezdem sütni, mert ez a leghosszabb része az étel elkészítésének. 
Amíg a krumpli sül, szintén falatnyi kockára vágom a csirkemellet és apróra a fokhagymát.

Kevés olajon, só nélkül ropogósra sütöm a husit.

Csak ekkor adom hozzá az apróra vágott fokhagymát, sót és borsot. Ekkor már csak pár percig sütöm, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha szükséges, még egy kis olajat öntök alá. 

Végül a megsózott sült krumplit is hozzákeverem óvatosan, és már tálalom is :o)

A férjem ketchuppal meglocsolva szereti, én szeretem enélkül is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!