Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Alapvetően két egymástól eléggé különböző verziót ismerek és szoktam készíteni. Az egyiket édesanyámtól tanultam, ennek egy lecsós alap adja a szaftosságát. Amit viszont gyakrabban készítek, az egy fokhagymásabb változat, lecsó nélkül – ez a férjem kedvence.
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell (vagy disznócomb)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 40 dkg krumpli
- olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés
A krumplit megpucolom, megmosom, és falatnyi kockára vágom. El is kezdem sütni, mert ez a leghosszabb része az étel elkészítésének.
Amíg a krumpli sül, szintén falatnyi kockára vágom a csirkemellet és apróra a fokhagymát.
Kevés olajon, só nélkül ropogósra sütöm a husit.
Csak ekkor adom hozzá az apróra vágott fokhagymát, sót és borsot. Ekkor már csak pár percig sütöm, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha szükséges, még egy kis olajat öntök alá.
Végül a megsózott sült krumplit is hozzákeverem óvatosan, és már tálalom is :o)
A férjem ketchuppal meglocsolva szereti, én szeretem enélkül is.