Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Alapvetően két egymástól eléggé különböző verziót ismerek és szoktam készíteni. Az egyiket édesanyámtól tanultam, ennek egy lecsós alap adja a szaftosságát. Amit viszont gyakrabban készítek, az egy fokhagymásabb változat, lecsó nélkül – ez a férjem kedvence.

Hozzávalók


– 40 dkg csirkemell (vagy disznócomb)
– 5-6 gerezd fokhagyma
– 40 dkg krumpli
– olaj a sütéshez
– só, bors

Elkészítés

A krumplit megpucolom, megmosom, és falatnyi kockára vágom. El is kezdem sütni, mert ez a leghosszabb része az étel elkészítésének. 
Amíg a krumpli sül, szintén falatnyi kockára vágom a csirkemellet és apróra a fokhagymát.

Kevés olajon, só nélkül ropogósra sütöm a husit.

Csak ekkor adom hozzá az apróra vágott fokhagymát, sót és borsot. Ekkor már csak pár percig sütöm, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha szükséges, még egy kis olajat öntök alá. 

Végül a megsózott sült krumplit is hozzákeverem óvatosan, és már tálalom is :o)

A férjem ketchuppal meglocsolva szereti, én szeretem enélkül is.