Barion Pixel

Brokkoli krémleves

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Levesek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Akár hiszitek, akár nem, ezt a levest az én drága négyésféléves nagylányom kérte a minap ebédre. Engem nem igazán lepett meg a kérése, mert tudom, hogy főzelékként és csőben sütve is szereti a brokkolit, de talán ebben a formában még azok a gyerekek (és akár felnőttek) is megeszik, akiket egyébként a hideg ráz még a gondolatától is. És nem mellesleg pillanatok alatt elkészíthető 🙂

 

Hozzávalók

  • 3 dkg teavaj
  • egy kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg (egy zacskó mirelit) brokkoli
  • 1,3 liter húsleves alaplé (vagy ugyanennyi víz és 2 húsleveskocka)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, ízlés szerint kevés szerecsendió
  • levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka


Elkészítés

A vajon puhára párolom az apró kockára vágott vöröshagymát. A végén rányomom a fokhagymát is, egy percig hagyom őket együtt is puhulni. 

Felöntöm az alaplével (vagy a vízzel és beledobom a leveskockákat is), beleteszem a brokkolit, sózom, borsozom (esetleg szerecsendióval is ízesítem), és közepes lángon hagyom főni. 

Néha megkóstolom, ha szükséges, utána ízesítek. 

Ha a brokkoli már puha, félrehúzom és botmixerrel krémes állagúra dolgozom. Beleöntöm a tejszínt is, és egy utolsó rottyantásra még visszateszem a tűzre. 

Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálalom.

 

 

Jó étvágyat!

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!