Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Egyik nap nézelődtem a neten, mert nagyon rákívántam erre a finomságra, de ahány helyen néztem, annyi különböző, néha egymásnak ellentmondó recept jött szembe.
Így fogtam magam, és elkészítettem a saját szájízem szerint – és egyáltalán nem bántam meg 🙂
A végeredmény egy nagyon finom, könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető, szemnek is kellemes étel lett. És mivel vendégeket is vártunk, volt mivel megkínálni őket is 🙂
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszűz (de lehet karaj, vagy comb is. Nekem most ez volt kéznél)
- 30 dkg csirkemáj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 közepes paprika
- 20 dkg zöldborsó (én most mirelitet használtam)
- só, bors
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
Az olajon először megdinsztelem kevés sóval a vöröshagymát. Ezután adom hozzá a paradicsomot, paprikát és a fokhagymát is.
Néha megkevergetve addig párolok mindent, amíg a paprika megpuhul. Ha nagyon zavar a paradicsom főlés során leváló héja, akkor azokat kihalászom. Ezután hozzáadom a csíkokra vágott szüzet, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg a husi teljesen kifehéredik.
Ilyennek kell lennie:
Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a borsót is, és fedő alatt addig főzöm, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.
Csak a főzés utolsó 7 percére adom hozzá a májat. A legnagyobb darabok félbevágom, így ellenőrzöm, hogy teljesen átfőtt-e.
Ha igen, máris tálalom: rizzsel vagy főtt tésztával, és igazi házi (édesanyámék által eltett) savanyúval tálalom.