Barion Pixel

Budapest ragu, ahogy én készítem

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel, Tésztafélék

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Egyik nap nézelődtem a neten, mert nagyon rákívántam erre a finomságra, de ahány helyen néztem, annyi különböző, néha egymásnak ellentmondó recept jött szembe.

Így fogtam magam, és elkészítettem a saját szájízem szerint – és egyáltalán nem bántam meg 🙂
A végeredmény egy nagyon finom, könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető, szemnek is kellemes étel lett. És mivel vendégeket is vártunk, volt mivel megkínálni őket is 🙂

 

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz (de lehet karaj, vagy comb is. Nekem most ez volt kéznél)
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 közepes paprika
  • 20 dkg zöldborsó (én most mirelitet használtam)
  • só, bors
  • kevés olaj a sütéshez

 

Elkészítés

Először is mindent előkészítek, hogy kéznél legyen, amikor kell. Ezzel a lépéssel meggyorsíthatom a főzést, és lehetőségem van végiggondolni, hogy mire lesz szükségem, nem menet közben kell szaladgálni a hozzávalókért. 
A szüzet lehártyázom, és csíkokra vágom. A májat megtisztítom, és nagyobb falatokra vágom. 
A vöröshagymát és a fokhagymát kis kockákra vagdosom, a paradicsomot falatnyi cikkekre, a paprikát szintén kisebb kockákra. És ezzel meg is vagyok az előkészületekkel.

Az olajon először megdinsztelem kevés sóval a vöröshagymát. Ezután adom hozzá a paradicsomot, paprikát és a fokhagymát is. 

Néha megkevergetve addig párolok mindent, amíg a paprika megpuhul. Ha nagyon zavar a paradicsom főlés során leváló héja, akkor azokat kihalászom. Ezután hozzáadom a csíkokra vágott szüzet, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg a husi teljesen kifehéredik. 

Ilyennek kell lennie:

Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a borsót is, és fedő alatt addig főzöm, míg a hús majdnem teljesen megpuhul. 

Csak a főzés utolsó 7 percére adom hozzá a májat. A legnagyobb darabok félbevágom, így ellenőrzöm, hogy teljesen átfőtt-e. 

Ha igen, máris tálalom: rizzsel vagy főtt tésztával, és igazi házi (édesanyámék által eltett) savanyúval tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!