Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Sós finomság, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják,

Egy alkalommal hugival egy olasz éttermet próbáltunk ki, és ott teljesen beleszerelmesedtem az egyik tésztájukba. Addig-addig kísérleteztem, amíg itthon is elő tudtam állítani, sőt, még jobban a saját számhoz tudtam igazítani. 

Hozzávalók
– 5 dl főzőtejszín
– 10 dkg füstölt, húsos császár szalonna
– 3-4 gerezd karikára vágott fokhagyma
– 1-2 szál karikára vágott újhagyma (esetleg egy kisebb fej vöröshagyma)
– 1 zacskó Knorr Carbonara szósz por
– zöldfűszerek: petrezselyemzöld, bazsalikom, majoranna, oregánó
– 5 dkg teavaj
– kevés erős Pista
Elkészítés
 
Egy nagyobb edénybe teszek fel sós vizet forrni. Amikor forr, beleteszek 25 dkg tésztát (ez lehet penne, széles metélt vagy csavart tészta is).
Közben kevés olajon megüvegesítem a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beleteszem az újhagymát, kicsit később a fokhagymát is. 

Mikor már finoman illatozik, ráöntöm a tejszínnel elkevert Carbonara port is, alaposan összekeverem. Késhegynyi oregánó, majoranna és bazsalikom kerül bele, valamint fél kávéskanál petrezselyemzöld. 

Főzöm szép csendesen, és mikor már kezd egy kicsit sűrűsödni, beleteszem a vajat, és összerottyantom, végül a leszűrt tésztát is belekeverem. 

A végén teszek bele egy kis kávéskanálnyi Erős Pistát.

Tálaláskor a tetejére reszelt parmezán kerül és fekete olajbogyó. 
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/