Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 rúd (1 püspökkenyérforma)
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
Most egy olyan kétszínű kalácsot próbáltam ki, ami nem túl macerás, nem is feltűnő, hiszen csak párszor tűnök el szem elől a konyhában pár percre, a végén mégis egy igazán látványos finomság kerül a tányérra.
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt,
- 1,5 dl langyos tej,
- 1/4 kocka friss élesztő,
- 1,5 evőkanál cukor,
- 1/2 mokkáskanál só,
- 1 evőkanál vaj (3 dkg),
- 1 kisebb tojás (a sárgájának felét tegyük félre a végén a kenéshez),
- 1 púpos evőkanál kakaópor,
- ízlés szerint mazsola