Barion Pixel

Csirkemellből leves

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel, Levesek

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha nagyon megszorulok idővel és ötlettel, ehhez a leveshez fordulok, mert gyorsan elkészül, és mindenki szereti. És nem mellesleg jó tartalmas is, így utána elég már csak egy kis édesség, ha arra van kapacitás 🙂

 

Hozzávalók (3-4 tányérra)

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 közepes répa
  • egy fehérrépa
  • egy kis fej vöröshagyma
  • egy fej fokhagyma
  • fél karalábé
  • ugyanennyi zeller
  • két marék zöldborsó

 

Elkészítés

A répát karikára vágom, a fehérrépát félbe vágom és jó mélyen bevágom a vastagabb végeit keresztben. A zellert és a karalábét kb 2*2 cm-es kockákra vágom. 

Mindezt egy kevés olajon megfuttatom (amikor isteni illatok kezdenek a konyhában terjengeni, akkor már alakul 🙂 ). 

Közben a csirkemellet falatnyi kockára vágom. 

Felöntöm az illatozó zöldségeket vízzel, belemegy a csirkemell és a borsó (ez lehet mirelit is), fűszerezem sóval, borssal, és hagyom szépen puhára főni. 

Nem kell sok idő neki, kb 25-30 perc. A végén 2 marék csigatésztát is szórok bele, és ha már az is puha, még forrón tálalom.

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!