Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Húsétel, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha nagyon megszorulok idővel és ötlettel, ehhez a leveshez fordulok, mert gyorsan elkészül, és mindenki szereti. És nem mellesleg jó tartalmas is, így utána elég már csak egy kis édesség, ha arra van kapacitás :o)

Hozzávalók (3-4 tányérra)

– 30 dkg csirkemell
– 2 közepes répa
– egy fehérrépa
– egy kis fej vöröshagyma
– egy fej fokhagyma
– fél karalábé
– ugyanennyi zeller
– két marék zöldborsó

Elkészítés

A répát karikára vágom, a fehérrépát félbe vágom és jó mélyen bevágom a vastagabb végeit keresztben. A zellert és a karalábét kb 2*2 cm-es kockákra vágom. 

Mindezt egy kevés olajon megfuttatom (amikor isteni illatok kezdenek a konyhában terjengeni, akkor már alakul :o) ). 

Közben a csirkemellet falatnyi kockára vágom. 

Felöntöm az illatozó zöldségeket vízzel, belemegy a csirkemell és a borsó (ez lehet mirelit is), fűszerezem sóval, borssal, és hagyom szépen puhára főni. 

Nem kell sok idő neki, kb 25-30 perc. A végén 2 marék csigatésztát is szórok bele, és ha már az is puha, még forrón tálalom.