Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3-4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha nagyon megszorulok idővel és ötlettel, ehhez a leveshez fordulok, mert gyorsan elkészül, és mindenki szereti. És nem mellesleg jó tartalmas is, így utána elég már csak egy kis édesség, ha arra van kapacitás 🙂
Hozzávalók (3-4 tányérra)
- 30 dkg csirkemell
- 2 közepes répa
- egy fehérrépa
- egy kis fej vöröshagyma
- egy fej fokhagyma
- fél karalábé
- ugyanennyi zeller
- két marék zöldborsó
Elkészítés
A répát karikára vágom, a fehérrépát félbe vágom és jó mélyen bevágom a vastagabb végeit keresztben. A zellert és a karalábét kb 2*2 cm-es kockákra vágom.
Mindezt egy kevés olajon megfuttatom (amikor isteni illatok kezdenek a konyhában terjengeni, akkor már alakul 🙂 ).
Közben a csirkemellet falatnyi kockára vágom.
Felöntöm az illatozó zöldségeket vízzel, belemegy a csirkemell és a borsó (ez lehet mirelit is), fűszerezem sóval, borssal, és hagyom szépen puhára főni.
Nem kell sok idő neki, kb 25-30 perc. A végén 2 marék csigatésztát is szórok bele, és ha már az is puha, még forrón tálalom.