Barion Pixel

Csőben sült brokkoli fetával

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Állítom, hogy az az étel fogy leggyorsabban, ami nem csak finom, de a szemünket is elcsábítja. Egy szép színes étel akkor is ínycsiklandó, ha az összetevőit egyébként nemigen választaná magától az ember. Márpedig ha brokkoli, kelbimbó és egyéb zöldek kerülnek egy tálba, az ritkán csábítja repetázásra a válogatósabb közönséget. Nem akkor, ha így, csőben sütve, sajttal gazdagon ellátva tálaljuk 🙂

Szerencsésnek mondhatom magam, mert gyermekeim szeretik a brokkolit, szinte minden formában. Ha viszont ezt a csőben sült verziót készítem, garantált, hogy utolsó falatig elfogy. Alapesetben fokhagyma, brokkoli és kelbimbó kerül a sütőbe, néha felturbózom sárgarépa csíkokkal, zöldbabbal is. Nem rontja el, azt elhihetitek 🙂

 

Hozzávalók

  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg kelbimbó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • majoranna, oregánó, kakukkfű
  • 5 dkg fetasajt
  • 10 dkg teavaj
  • kevés olaj
  • 25 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint sárgarépa, zöldbab, egyéb zöldségek

 

Elkészítés

Az összes előkészület alig vesz igénybe 5 percet, a többi munkát már a sütő végzi – egyszerű és nagyszerű, igaz? 🙂

Először is előmelegítem a sütőt 200 fokra. Ha tehetem, mirelit zöldségeket használok, nálunk mindig van a fagyóban mindenféle. Ennél az ételnél egy levés olajjal kikenek egy hőálló tálat, majd szépen gusztusosan elrendezem benne a brokkolirózsákat, közé teszek kelbimbót, félbe vágott fokhagymagerezdeket, még egy kis olajjal megöntözöm, fűszerezem

Esetleg zöldbabot, sárgarépa csíkokat is teszek bele, akkor ilyen szép színes lesz:

Alufólia alatt, előmelegített sütőbe tolom 200 fokra, 40 percre (minden zöld színű zöldség mirelit, kell ennyi idő neki). Ezután leveszem a fóliát, és rámorzsolom a fetasajtot

Vékony szeletekre rávágom a teavajat

Újabb 20 percre megy vissza a sütőbe, alufólia nélkül. Végül sajtot teszek rá (amit reszelhetek is, de szerintem egyszerűbb vékony szeletekre vágni, és azzal beteríteni az egészet)

10-15 percre visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg szép aranybarnára sül.

Tálalhatom halrudacskákkal vagy natúr csirkemellel, de akár magában is komplett étkezés lehet.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!