Barion Pixel

Cukkinis sajtgolyó

Szerző:

Tejmentes receptek, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

 

A sajtgolyó receptje már többször is szembe jött velem, csak valahogy nem volt még érkezésem, hogy kipróbáljam. Aztán egyszer éppen cukkinis tésztát akartam készíteni, és épp volt itthon egy kisebb cukkinim, amikor megláttam ezt a receptet. Rögtön tudtam, hogy a tészta ugrott, sajtgolyó fog készülni 🙂 . Én fél adaggal kezdtem, de 2 személynek elég is ennyi.

 

Hozzávalók

  • 25 dkg cukkini
  • 1 kisebb tojás
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet tejmentes is)
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés zsemlemorzsa


+ A panírozáshoz, sütéshez: zsemlemorzsa, 2 tojás, olaj

 

Elkészítés

A cukkínit nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, kicsit megsózom, és 20 percre félreteszem. Közben lereszelem a sajtot is. 

Amikor már jól kiengedte a levét a cukkini, alaposan kinyomkodom, beleütöm a tojást, ha kell még (nem), akkor utánasózok, borsozok, és rányomom a fokhagymát. 

Egy villával összekeverem az egészet, hozzáadva a sajtot is. Nekem túl hígnak tűnt, ezért pár kanál zsemlemorzsát is szórtam bele. 

Diónyi golyókat formáztam belőlük, majd a szokásos módon (zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa) bepaníroztam őket. 

Bő olajban kisütöttem, majd konyhai papírtörlőre tettem, hogy felitassam a felesleges olajat. Rizzsel komplett étkezés, de tartármártással akár egy gyors sör/borkorcsolya is lehet belőle.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!