Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

A sajtgolyó receptje már többször is szembe jött velem, csak valahogy nem volt még érkezésem, hogy kipróbáljam. Aztán egyszer éppen cukkínis tésztát akartam készíteni, és épp volt itthon egy kisebb cukkínim, amikor megláttam ezt a receptet. Rögtön tudtam, hogy a tészta ugrott, sajtgolyó fog készülni :o). Én fél adaggal kezdtem, de 2 személynek elég is ennyi.

Hozzávalók


– 25 dkg cukkíni
– 1 kisebb tojás
– 10 dkg reszelt sajt (lehet tejmentes is)
– só, bors
– 1 gerezd fokhagyma
– kevés zsemlemorzsa

A panírozáshoz, sütéshez: zsemlemorzsa, 2 tojás, olaj

Elkészítés

A cukkínit nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, kicsit megsózom, és 20 percre félreteszem. Közben lereszelem a sajtot is. 

Amikor már jól kiengedte a levét a cukkíni, alaposan kinyomkodom, beleütöm a tojást, ha kell még (nem), akkor utánasózok, borsozok, és rányomom a fokhagymát. 

Egy villával összekeverem az egészet, hozzáadva a sajtot is. Nekem túl hígnak tűnt, ezért pár kanál zsemlemorzsát is szórtam bele. 

Diónyi golyókat formáztam belőlük, majd a szokásos módon (zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa) bepaníroztam őket. 

Bő olajban kisütöttem, majd konyhai papírtörlőre tettem, hogy felitassam a felesleges olajat. Rizzsel komplett étkezés, de tartármártással akár egy gyors sör/borkorcsolya is lehet belőle.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/