Barion Pixel

Currys hús zöldséges rizzsel

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Húsétel

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Az eredeti recept szerint csirkemellből készül ez az étel, viszont ma én csak disznócombot találtam itthon, ezért ebből készítettem.

 

Hozzávalók

  • 50 dkg disznócomb (vagy csirkemell)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • egy nagy doboz tejföl fele
  • ízlés szerint só, vegeta, bors, curry
  • franciasaláta keverék 30 dkg
  • 1 bögre rizs (30 dkg)
  • 2*3 evőkanál olaj


Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, és 3 evőkanál olajon megdinsztelem. 

Közben a combot kockára vágom (nem túl apróra, kb. gyufásdoboz felényire; kényelmes falatnyira, még úgyis összemegy egy kicsit).

Amikor a hagyma már puha, mehet rá a husi, és a fűszerek: a vegeta vagy só, frissen őrölt bors, és egy késhegynyi curry – ez utóbbival csak óvatosan, meglehetősen intenzív az íze és az illata, inkább kétszer tegyünk bele keveset, mint egyszer túl sokat. 

Egy kis vízzel (kb. 1 dl) felöntjük, és fedő alatt pároljuk, amíg a hús el nem kezd fehéredni. Ekkor a franciasaláta alapból 20 dkg-t beleöntök, és szépen csendesen főzöm még 20-25 percig (vagy amíg meg nem puhul a hús). Időnként megkóstolom, és ha kell, utánaízesítek.

Közben elkészítem a köretet: egy bögre rizst (30 dkg) a maradék 3 evőkanál olajon fehérre pirítok

 

 
Majd kétszer annyi vízzel felöntöm, és fűszerezem vegetával, friss borssal és egy icipici curry-vel, éppen csak azért, hogy szép sárgás színe legyen a rizsnek. A franciasaláta alapból a maradék 10 dkg-t beleöntöm, és néha megkevergetve addig főzöm, míg felszívja a levét. Ekkor lefedem, és 10 percig hagyom pihenni.

Közben a hús már megpuhult, és a levét is jól elfőtte. Egy kanállal lágyra keverem a tejfölt, és elkeverem a hússal. Megvárom, míg rottyan egyet, és elzárom. 

Közben a rizs is kidurrogott, jöhet a tálalás: egy tányérra halmozom a rizst úgy, hogy a közepén legyen egy mélyedés, ebbe kanalazom a currys húst. Jó étvágyat!

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!