Barion Pixel

Tejberizs

Szerző:

Tojásmentes, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Akármennyire is szeretem (márpedig sokkal, de sokkal jobban szeretem, mint a tejbegrízt), nagyon nehezen veszem rá magam a készítésére. Mert ha egyszer nekiállok, akkor hatalmas adag készül, azt pedig sokáig kell kevergetni. Nagyon sokáig. Ezért ha valakinek van ennél gyorsabb megoldása, ne fogja vissza magát! 🙂

 

Hozzávalók

  • kb. 2 liter tej
  • 2,5 dl rizs („A” rizs)
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • sima cukor ízlés szerint

 

Elkészítés

Ha kicsit előre gondolkodok, akkor pár órára a tej felébe leáztatom a rizst. Ha nem, akkor kicsit sem spórolok a kevergetéssel (tehát érdemes előre gondolkodni). Akárhogy is tettem, a lényeg: a tejbe kerüljön bele a rizs, és kezdjük el forralni. 

Közben beleszórom a vaníliás cukrot, és ha még igényli, akkor sima cukorral is rápótolok. 

Ha már pöcörög, kis lángra veszem, és folyamatos keverés közben 30-40 perc alatt puhára főzöm. 

Mi jó lucskosan szeretjük, ezért mindig annyival pótolom a felszívott tejet, hogy jó lédús maradjon.

Ha már puha a rizs, egy tányérral lefedem, és hagyom 10 percig, hogy kidurrogjon. Fahéjjal vagy kakaóval alaposan megszórom, esetleg gyümölcsdarabokkal dúsítom, és tálalom.

 
 
Jó étvágyat!
 
TIPP
 
– 1 evőkanál vaníliás pudingport keverjünk el 3 evőkanál tejben, és adjuk hozzá a tejberizshez a főzés utolsó 2-3 percére. Ha kíván még tejet, pótoljuk, hogy jó szaftos maradjon a végeredmény 🙂
– a főzés végén adjunk hozzá 3 dkg teavajat, hogy még lágyabb legyen az íze
 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!