Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Akármennyire is szeretem (márpedig sokkal, de sokkal jobban szeretem, mint a tejbegrízt), nagyon nehezen veszem rá magam a készítésére. Mert ha egyszer nekiállok, akkor hatalmas adag készül, azt pedig sokáig kell kevergetni. Nagyon sokáig. Ezért ha valakinek van ennél gyorsabb megoldása, ne fogja vissza magát! :o)

Hozzávalók

– kb. 2 liter tej
– 2,5 dl rizs (“A” rizs)
– 4 evőkanál vaníliás cukor
– sima cukor ízlés szerint

Elkészítés

Ha kicsit előre gondolkodok, akkor pár órára a tej felébe leáztatom a rizst. Ha nem, akkor kicsit sem spórolok a kevergetéssel (tehát érdemes előre gondolkodni). Akárhogy is tettem, a lényeg: a tejbe kerüljön bele a rizs, és kezdjük el forralni. 

Közben beleszórom a vaníliás cukrot, és ha még igényli, akkor sima cukorral is rápótolok. 

Ha már pöcörög, kis lángra veszem, és folyamatos keverés közben 30-40 perc alatt puhára főzöm. 

Mi jó lucskosan szeretjük, ezért mindig annyival pótolom a felszívott tejet, hogy jó leves maradjon. Ha már puha a rizs, egy tányérral lefedem, és hagyom 10 percig, hogy kidurrogjon. Fahéjjal vagy kakaóval alaposan megszórom, esetleg gyümölcsdarabokkal dúsítom, és tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/