Barion Pixel

Egytálétel: rizseshús

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Összes recept, Húsétel

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ez az étel tipikusan jó választás lehet, ha kisgyerekek elé is kerül, mert nem kell hozzá kés-villa, kanállal is szépen ehető. Ezen kívül pedig gyorsan elkészíthető, és laktató finomság.

 

Hozzávalók

  • 2 evőkanál zsír
  • 70 dkg disznócomb
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • fél paprika
  • 3-4 szem koktélparadicsom (vagy 1 nagyobb sima)
  • só, bors, pirospaprika
  • 20 dkg rizs („A”)

 

Elkészítés

A zsírt felolvasztom egy jó nagy edényben. 

Az apró kockára vágott vöröshagymát kis lángon puhára párolom rajta. Megsózom, mert akkor könnyebben puhul, és nem ég. 

Közben a disznóhúst falatnyi kockára vágom. 

Mikor már puha a hagyma, félrehúzom a tűzről, borsozom, és megszórom 2 evőkanál pirospaprikával. 

Elkeverem, és ráteszem a húst, felöntöm bő vízzel (legalább 2 ujjnyival lepje el), és fedő alatt főzni kezdem. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot is.

Időnként megkeverem. Ha a hús már kezd puhulni, ráöntöm a rizst. Innentől már rendszeresen kevergetem, nehogy leégjen. 

Kóstolgatom, ha kell, utánaízesítek. Arra végig figyelek, hogy bő leve maradjon, mert a rizs sokat felszív. Amikor a rizs puha, fedő alatt még hagyom 10 percig pihenni, majd tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!