Barion Pixel

Sült kolbász tepsis burgonyával

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Összes recept, Főzelékek, köretek, Húsétel, Krumpliételek, Sós finomság

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Vidéki lány vagyok, és akárhová is fújjon a szél, mindig is az maradok. Vidéken pedig a tél nem múlhat el disznóvágás nélkül; a disznóvágás pedig elképzelhetetlen sült kolbász nélkül.  Az „én kolbászomat” most Bede Robival töltöttük a kolbászfesztiválon, és voltam olyan szerencsés, hogy pár sütésre való adag a fagyasztómban landolt – ma este pedig a tányérunkban 🙂

 

Hozzávalók

  • 60 dkg sütni való kolbász (nálunk ez most csípős, ezért a csemetének sütöttem kb 30 dkg csemegét is)
  • 1 kg krumpli
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • vegeta, bors

 

Elkészítés

Ha a fagyasztóból veszem elő a kolbászt, megvárom szépen, míg felolvad, ahogy most is. Közben megpucolom a krumplit (nem, nem burgonyát 🙂 ), és kb 3 mm vastag szeletekre vágom. A hagymát olyan vékony szeletekre vágom, ahogy csak tudom.
A kiszemelt tepsit vékonyan megkenem zsírral (aki akarja, olajozhat is), majd a szépen egymás mellé rakott krumpliszeletekre morzsolom. Megszórom vegetával és friss borssal, majd jöhet a következő réteg, amíg el nem fogynak az alapanyagok (a végén értékmentésként rászórtam a maradék újhagyma szárát karikára vágva).

Végül ráteszem a kolbászkarikákat, és hideg sütőbe teszem. 180 fokon süldögélnek egy órát, akkor kiveszem a kolbászokat, és ha kell, a krumplit bent hagyom, míg megpuhul.

(Én most a csemege kolbászt sütöttem csak a krumplin, a csípőset külön, hogy a kolbászból kifolyó zsiradéktól se legyen erős a krumpli. A kiolvadt zsírt sem öntöm ki, hanem meglocsolom vele tálaláskor a krumplit. És mivel ez a zsiradék a krumpli továbbsütésénél hiányzott, kevés olajjal meglocsoltam, hogy ne száradjon ki teljesen.)

Ha pedig egy igazi, többgenerációs, házi készítésű kolbászreceptet és -töltést is szeretnétek látni tőlünk, kattintsatok ide: https://degeszpocak.hu/kolbasztoltes-hazilag/ 

Jó étvágyat kívánok!

 
 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!