Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2-3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Az egyik kedvenc strandos ételünk a főtt kukorica, de nem csak ott fogyasztjuk, hanem itthon is elég gyakran kerül az asztalra, akár köretként, akár desszertként, akár egy forró nyári napon főétkezésként is.


Hozzávalók

  • személyenként 1-2 cső kukorica
  • tálaláshoz só, esetleg vaj


Elkészítés

A főtt kukorica főzésének a titka, hogy friss csemege kukoricát vegyünk, és még csak véletlenül se dobjuk ki a kukoricacsuhét, ez ugyanis kell a főzéshez.

Először is a kukoricát megtisztítom: leszedegetem a csuhét, félreteszem a belső, zsengébb leveleket, a hajat pedig eldobom.

Ha szép, egészséges szemek néznek velünk farkasszemet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lőttünk mellé 🙂

Fogok egy nagy edényt, az aljára teszek 2 rétegben csuhét. Erre fektetem az előzőleg félbetört kukoricacsöveket, majd ezeket betakarom a maradék félretett csuhéval.

Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, majd felteszem főni.

Forrástól számítva kb. 10-15 percig főzöm, és a főzővízben hagyom kihűlni is.

Ezután tálalom sóval, esetleg vajjal. Ha marad, hűtőben pár napig eláll.

Összegzés
Dátum