Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már eperszezon, folyjon a csapból is az eper 🙂
Miután befőztem a kellő mennyiségű lekvárt, a maradék eperből készítettem egy kis eperkrémlevest vagy éppen pohárkrémet – kinek hogy tetszik.
Hozzávalók
- 0,5 kg eper
- ízlés szerint szerecsendió, őrölt gyömbér, fahéj és szegfűszeg
- kevés vaníliáscukor
- 2 dl tejszín
Elkészítés
Két részre osztom az epret. Kb. kétharmadából lesz a massza, a maradékot pedig nagyobb darabokra vágom, hogy így is találkozzak vele a tányérban/pohárban.
Az eper kétharmadát felteszem a cukorral főni.
Amikor már levet ereszt és folyni kezd, rásegítek kicsit botmixerrel, majd a fűszerekkel ízesítem.
Pár percig összeforralom az egészet.
Beleteszem a nagyobb darabokra vágott maradék eperszemeket is.
Majd belecsorgatom a tejszínt.
Rottyantok rajta még egyet, majd hagyom kihűlni, és hidegen hűtőbe teszem. Tányérban vagy pohárba rétegezve, tejszínhabbal tálalom.