Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Előétel, Levesek, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Ha már eperszezon, folyjon a csapból is az eper 🙂
Miután befőztem a kellő mennyiségű lekvárt, a maradék eperből készítettem egy kis eperkrémlevest vagy éppen pohárkrémet – kinek hogy tetszik.

Hozzávalók


– 0,5 kg eper
– ízlés szerint szerecsendió, őrölt gyömbér, fahéj és szegfűszeg
– kevés vaníliáscukor
– 2 dl tejszín

Elkészítés

Két részre osztom az epret. Kb. kétharmadából lesz a massza, a maradékot pedig nagyobb darabokra vágom, hogy így is találkozzak vele a tányérban/pohárban.

Az eper kétharmadát felteszem a cukorral főni. 

Amikor már levet ereszt és folyni kezd, rásegítek kicsit botmixerrel, majd a fűszerekkel ízesítem. 

Pár percig összeforralom az egészet.

Beleteszem a nagyobb darabokra vágott maradék eperszemeket is.

Majd belecsorgatom a tejszínt. 

Rottyantok rajta még egyet, majd hagyom kihűlni, és hidegen hűtőbe teszem. Tányérban vagy pohárba rétegezve, tejszínhabbal tálalom.