Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Saláták, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Vadételek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

A minap fácánhúslevest főztem. Azt tudni kell a fácánról (és általában a vadhúsról), hogy nagyon száraz, inas, izmos – sokan pont emiatt nem is szeretik. Nálunk is így van ez, a fácán melle levesben még csak-csak elfogy, de a combja (és egyéb alkatrészei) már nem igazán. Ezért értékmentés gyanánt ezzel a fokhagymás sütéssel szoktam menteni, ami menthető.

Hozzávalók

– 20 dkg hús (ez lehet maradék csirkehús is a levesből)
– 5 gerezd fokhagyma
– 20 dkg cukkini
– 1 dl olaj (ez lehet pl az ízesített fűszeres olaj is)
– só, bors, rozmaring
– parmezán
– 20 dkg tészta

Elkészítés

Először is sós vízben megfőzöm a tésztát. Ezalatt az olajon kis lángon megfuttatom a karikára vágott fokhagymát. Nem szabad sütni, mert akkor könnyen megég. 

Közben apró falatokra sifnizem a husit. 

Ahogy finoman illatozni kezd a fokhagyma, ráteszem a húst, és átsütöm pár perc alatt. 

Ízesítem sóval, borssal, rozmaring levelekkel. 

Amíg sül, a cukkínot vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a fokhagymás husihoz. 

Nagy lángra veszem a gázt, majd amikor a cukkini már kezd puhulni, de még roppanós, ráöntöm a leszűrt tésztát, még 2-3 percig összemelegítem. Tálalás előtt burgonyahámozóval pár szelet parmezánt vágok rá.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/