Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják,

Ennek a sütinek az alapját még édesanyámtól tanultam, aztán egy kicsit a saját szájízünkre alakítottam, és így még az egyébként almás sütiket annyira nem kedvelő férjem is simán eltüntette a kész süti felét… :o)
Rém egyszerű az elkészítés, egyetlen villával kikeverhető a tésztája, 10 perc előkészülettel elkészíthető.


Hozzávalók


– 30 dkg alma
– 10 dkg cukor
– 5 dkg vaníliáscukor
– 5 dkg fahéjas cukor
– 3 egész tojás
– 22 dkg liszt
– 8 dkg darált dió
– egy sütőpor

Elkészítés

Először is az almát nagylyukú reszelőn lereszelem, megszórom a fahéjas cukorral, és félreteszem, hogy kiengedje a levét (kb. 10-15 perc).

Közben a diót ledarálom, félreteszem. 

A tojást villával habosra verem. Hozzáadom a vaníliáscukrot és a sima cukrot, ezzel is jól elkeverem. De még jobb lesz az egész, ha gépi habverővel jó alaposan felverem, mint a piskótához, és úgy adom hozzá a többi hozzávalót.

Ezután az almát kézzel kinyomkodom, hogy a felesleges folyadék eltávozzon belőle. 

Belekeverem a tojásos masszába, hozzáadom a sütőport, a diót és a végén a lisztet is. 

Kivajazott formába öntöm, hogy kb 3 cm magas legyen (emelkedni fog) az edényben, és a tetejét is megszórom fahéjas cukorral. 

180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és 30 percig sütöm. Ekkor tűpróbával ellenőrzöm. Ha már nem ragad rá a tészta a fogpiszkálóra, kiveszem, és hagyom pár percig hűlni. Másnap is finom puha, finom házi baracklekvárral vagy egy kakaóval kiváló uzsonna :o)