Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 18 db
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Az egyik igazi nagy kedvencem a fasírt. Kismillióképpen lehet tálalni, fogyasztani, de az eredeti fasírtgolyók elkészítése valóban macerás, és valljuk be őszintén: ki szereti fél napig szellőztetni a lakást a kisütése után? Senki. Ugye?
Van egy jó hírem: erre is van megoldás 🙂
Mégpedig pofonegyszerű: Előmelegítem 200 fokra a sütőt úgy, hogy bent hagyok egy tepsit, amibe öntök egy kevés olajat, épp hogy beterítse az alját.
Ezután bekeverem a fasírthúst, megformázom a golyókat, meghempergetem őket a zsemlemorzsában, végül az előmelegített sütőben lévő tepsibe sorakoztatom őket, és mehetnek is sülni.
Mindkét oldalát 25 percig sütöm, és már kész is 🙂