Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 sütőtepsinyi
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Igazából hasonlít a kényelmeseknek kitalált fasírt sütéséhez, de még annál is kevesebb olajjal (így olajszaggal is) jár. Gyors, előre előkészíthető, tej- és tojásmentes, finom. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 60 dkg darált disznócomb
- 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2-3 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomón áttörve)
- só, bors, törött pirospaprika ízlés szerint
- 2-3 szelet házi kenyér (de legalábbis tuti tejmentes)
- tehetünk bele petrezselyemzöldet is, nem rontja el, sőt
Elkészítés
Kb. fél liter vízbe leáztatom a kenyeret, majd összegyúrom az összes többi hozzávalót. Végül hozzáadagolom az alaposan kinyomkodott kenyeret is, és mégegyszer átgyúrom. Innentől mehet a hűtőbe egy éjszakára, vagy akár süthetem is. Én a hűtőbe tettem, és másnap frissen sütöttem ki ebédre. Ehhez 3 falatnyi gombócokat formáztam, és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket. Semmi hozzáadott olaj, sem zsír 🙂
200 fokra előmelegített sütőbe tolom, hőlégkeveréssel sütöm 15 percig. Ekkor megfordítom őket, és újabb 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Ugye milyen egyszerű?