Barion Pixel

Elronthatatlan nyári finomság: főtt kukorica

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 2-3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Az egyik kedvenc strandos ételünk a főtt kukorica, de nem csak ott fogyasztjuk, hanem itthon is elég gyakran kerül az asztalra, akár köretként, akár desszertként, akár egy forró nyári napon főétkezésként is.

 

Hozzávalók

  • személyenként 1-2 cső kukorica
  • tálaláshoz só, esetleg vaj

 

Elkészítés

A főtt kukorica főzésének a titka, hogy friss csemege kukoricát vegyünk, és még csak véletlenül se dobjuk ki a kukoricacsuhét, ez ugyanis kell a főzéshez.

Először is a kukoricát megtisztítom: leszedegetem a csuhét, félreteszem a belső, zsengébb leveleket, a hajat pedig eldobom.

Ha szép, egészséges szemek néznek velünk farkasszemet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lőttünk mellé 🙂

Fogok egy nagy edényt, az aljára teszek 2 rétegben csuhét. Erre fektetem az előzőleg félbetört kukoricacsöveket, majd ezeket betakarom a maradék félretett csuhéval.

Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, majd felteszem főni.

Forrástól számítva kb. 10-15 percig főzöm, és a főzővízben hagyom kihűlni is.

Ezután tálalom sóval, esetleg vajjal. Ha marad, hűtőben pár napig eláll.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!