Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2-3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Az egyik kedvenc strandos ételünk a főtt kukorica, de nem csak ott fogyasztjuk, hanem itthon is elég gyakran kerül az asztalra, akár köretként, akár desszertként, akár egy forró nyári napon főétkezésként is.
Hozzávalók
- személyenként 1-2 cső kukorica
- tálaláshoz só, esetleg vaj
Elkészítés
A főtt kukorica főzésének a titka, hogy friss csemege kukoricát vegyünk, és még csak véletlenül se dobjuk ki a kukoricacsuhét, ez ugyanis kell a főzéshez.
Először is a kukoricát megtisztítom: leszedegetem a csuhét, félreteszem a belső, zsengébb leveleket, a hajat pedig eldobom.
Ha szép, egészséges szemek néznek velünk farkasszemet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lőttünk mellé 🙂
Fogok egy nagy edényt, az aljára teszek 2 rétegben csuhét. Erre fektetem az előzőleg félbetört kukoricacsöveket, majd ezeket betakarom a maradék félretett csuhéval.
Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, majd felteszem főni.
Forrástól számítva kb. 10-15 percig főzöm, és a főzővízben hagyom kihűlni is.
Ezután tálalom sóval, esetleg vajjal. Ha marad, hűtőben pár napig eláll.