Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Köret, Receptek, Saláták, Villámkaják,

Amikor váratlanul állítanak be vendégek, az nem feltétlenül éri jól mindig az embert. De ha van otthon csirkemell és pár zöldség, hipp-hopp egy igazán könnyű és finom ételt lehet az asztalra varázsolni.

Hozzávalók (4 személyre)
 
– 60 dkg csirkemell
– zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna), só, bors
– 3 evőkanál liszt
– a sütéshez pár korty olívaolaj 
 
A görögsalátához
 
– paradicsom
– fetasajt
– kígyóuborka
– zöld vagy fekete olajbogyó (én a feketére szavazok)
– lilahagyma
 
Elkészítés
 
A csirkemellet csíkokra vágom, egy edénybe teszem, megszórom a fűszerekkel (zölddel és egyébbel is), kézzel összekeverem, nem faksznizok. 
Egy teflon edényben felmelegítem az olajat. Ezalatt a lisztben megforgatom a csirkecsíkokat, és hirtelen aranybarnára sütöm. 
Közben elkészítem a görögsalátát is (bár ennek nem árt, ha kicsit összeérnek az ízek, de sokat ne hagyjuk állni, mert az uborka és a paradicsom levet enged, és akkor már nem olyan finom). 

A recept leírása kb. annyi időt vedd igénybe, mint az egész étel elkészítése :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/