
Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kategóriák: Húsétel, Köret, Receptek, Saláták, Villámkaják,
Amikor váratlanul állítanak be vendégek, az nem feltétlenül éri jól mindig az embert. De ha van otthon csirkemell és pár zöldség, hipp-hopp egy igazán könnyű és finom ételt lehet az asztalra varázsolni.
Hozzávalók (4 személyre)
– 60 dkg csirkemell
– zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna), só, bors
– 3 evőkanál liszt
– a sütéshez pár korty olívaolaj
A görögsalátához
– paradicsom
– fetasajt
– kígyóuborka
– zöld vagy fekete olajbogyó (én a feketére szavazok)
– lilahagyma
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágom, egy edénybe teszem, megszórom a fűszerekkel (zölddel és egyébbel is), kézzel összekeverem, nem faksznizok.
Egy teflon edényben felmelegítem az olajat. Ezalatt a lisztben megforgatom a csirkecsíkokat, és hirtelen aranybarnára sütöm.
Közben elkészítem a görögsalátát is (bár ennek nem árt, ha kicsit összeérnek az ízek, de sokat ne hagyjuk állni, mert az uborka és a paradicsom levet enged, és akkor már nem olyan finom).
A recept leírása kb. annyi időt vedd igénybe, mint az egész étel elkészítése :o)
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Legutóbbi hozzászólások