Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2*1,5 dl olaj

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Fűszerek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ennél egyszerűbb olajízesítést elképzelni sem tudok. Vagyis de, ha már eleve ilyen veszek a boltban, de az nem lennék én 🙂


Hozzávalók

  • 3 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 ág rozmaring


Elkészítés

Szóval a recept pofonegyszerű: fogok egy tiszta, száraz üveget (nem feltétlen kell nagynak lennie, pár decis elég; de az csak előnyére válik, ha valamilyen szép, formás üveget választunk. Nekem most csak ilyen volt itthon.). Beleteszem a friss rozmaring ágakat, vagy a pucolt fokhagyma gerezdeket, vagy amilyen fűszert éppen választok, akár vegyesen is, és nyakon öntöm olajjal. Ez lehet sima napraforgóolaj, olívaolaj, vagy amilyet szeretünk vagy van otthon. Hagyjuk pár napig állni, esetleg pár hétig is, és következő sütésnél már használhatom is a megszokott, hagyományos olaj helyett. És nem utolsó sorban igazán látványos dekorációja is konyhánknak :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/