Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
[Támogatott bejegyzés]
Felkértek, hogy teszteljek pár gluténmentes és szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket. Természetesen örömmel vágtam bele, mert egyrészt a családban van cukorbeteg, akinek minden recept jól jön, másrészt szeretem az ilyen kihívásokat – a mit sem sejtő családom pedig a legjobb kontrollcsoport, hiszen ha nem tudják, hogy mit esznek, és jóízűen elfogy minden, az elég meggyőző, nem igaz? 🙂
Hozzávalók
- egy tojás
- 7 evőkanál víz
- 2 evőkanál olvasztott (tejmentes) margarin vagy olaj
- 1 csomag Éléskamra Kókuszvarázs bögrés süti szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 1 evőkanál házi baracklekvár
- 4 kocka étcsoki apró darabokra vágva
- a díszítéshez 2 evőkanál durvára tört dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés
Mint említettem, a családom mit sem sejtett arról, hogy mit fogok az asztalra tenni nekik. Mivel kísérletet folytattam, egy zacskó lisztkeveréket használtam, ebből 4 db muffin jött ki (éppen ennyi főből áll a családunk 🙂 ). Nem kellett sokat szöszölni az előkészületekkel: 180 fokra bekapcsoltam a sütőt, közben minden hozzávalót (a csoki és a dió kivételével) egy kézi habverővel csomómentesre kevertem.
A csokit csak ezután kevertem el benne (a diót még mindig nem, az csak díszítésre kell):
Papírt tettem a muffinsütőbe, elosztottam a tésztát, és felének a tetejére szórtam diót is.
Mikor a sütő elég meleg volt, betoltam a muffinokat, és 22 perc alatt szépen megsültek.
És hogy milyen volt a fogadtatás? Azt érezték, hogy kicsit más, mint a megszokott vagy éppen a kávés muffin, ami mostanában nagy kedvenc, de még melegen elfogyott – szerintem ez mindent elmond 🙂
Nálunk ugyan nem szempont a gluténmentesség, de ha nálad vagy ismerősödnél igen, nagyon jó szívvel ajánlom ezt a lisztkeveréket. Ezen kívül sok glutén- és egyéb mentes lisztkeveréket találsz az Éléskamra lisztkeverékek oldalán, próbáld ki őket bátran!
A bejegyzést az Éléskamra lisztkeverékek forgalmazója, a Paleonagykereskedés támogatta.