Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 10-12 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tejmentes, Villámkaják,

Az én kis családomról gasztronómia terén sok mindent el lehet mondani, de azzal igazán nem vádolhatja meg őket senki, hogy túlzottan is nyitottak lennének az újdonságra 🙂

Éppen ezért nem is szóltam nekik, amikor ezt a glutén- és tejmentes palacsintát sütöttem. És tudjátok, mi történt? Észre sem vették! Ennyire jó ez a recept – köszönhetően a lisztkeveréknek.


Hozzávalók

A sütéshez pár evőkanál olaj


Elkészítés

A lisztkeverék zacskóján lévő utasítástól nem sokban tértem el: a tojást egy kézi habverővel elkevertem, hozzáadtam a cukrot, olajat, újabb keverés

Ezután beleöntöttem a vízből 2,5 dl-t és a lisztkeveréket, jól elkevertem csomómentesre, majd a maradék vizet is hozzáadtam. Egy kicsit féltem, hogy túl híg lesz, de végül pont jó lett.

10 percet pihentettem, és a szokott módon kisütöttem: pár csepp olajat tettem a forró palacsintasütőbe, kicsit szétfolyattam, majd egy merőkanálnyi palacsintatésztát elegyengettem a sütőben. 1,5 perc alatt szépen átsült az egyik oldala

Megfordítottam, 1 perc elég volt a másik oldalnak is, és már kész is. Nem ragadt le, nem szakadt, tökéletes volt, akárcsak a hagyományos vagy a tej-tojásmentes verzió.

A családunkban a baracklekvár-kakaó kombinációban fogy legjobban, de mivel ilyen jól vizsgázott, bármilyen megoldással használható szerintem.

Nálunk ugyan nem szempont a gluténmentesség, de ha nálad vagy ismerősödnél igen, nagyon jó szívvel ajánlom ezt a lisztkeveréket, mert valóban igaz, amit ír a honlapon a termékről: “A könnyen forgatható palacsintákon semmi diétás ízvilágot nem fogsz felfedezni. Olyan finom lesz, mint a korábbi kedvenced.”

Ezen kívül sok glutén- és egyéb mentes lisztkeveréket találsz az Éléskamra lisztkeverékek oldalán, próbáld ki őket bátran!

A bejegyzést az Éléskamra lisztkeverékek forgalmazója, a Paleonagykereskedés támogatta.

Összegzés
recipe image
Recept név
Gluténmentes és tejmentes palacsinta
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Összegzés
recipe image
Recept név
Gluténmentes és tejmentes palacsinta
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő