Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 8-10 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

A gofrinál egyszerűbb nyalánkságot nem nagyon ismerek. Egyetlen edényben összekeverek minden hozzávalót, és kisütöm a gofrisütőben (vagy ennek hiányában egy palacsintasütőben). Nem bonyolult, igaz?
Csakhogy mivel figyelnem kell a kisfiam tej- és tojásmentes diétájára is, a jól bevált receptemet át kellett alakítani egy kicsit. Teszteltem is a családon, és ebben a formában is teljes sikert aratott 🙂


Hozzávalók

6 dkg Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin
1 evőkanál vaníliás cukor
6 dkg cukor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 csipet só
2,5 dl langyos víz
1 kávéskanál sütőpor
20 dkg liszt
ízlés szerint reszelt citromhéj vagy narancshéj


Elkészítés

A margarint éppen hogy csak meglangyosítom, nem kell, hogy folyós legyen. Hozzáadom a vaníliás cukrot és a sima cukrot, és egy kézi habverővel alaposan összekeverem. 

Mehet hozzá a sütőpor, a 3 kanál olaj és liszt is (az olaj és liszt keveréke helyettesíti a tojást).

Újabb keverés, és már megy is bele a só, a víz és a többi liszt. 

Megint elkeverem, végül pedig belereszelem a citromhéjat is. 

Egynemű, a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnom.

A gofrisütőt előmelegítem, és amikor már kellően forró, kevés margarinnal megkenem mindkét oldalát (én az alját szoktam, majd rácsukom a tetejét is, így nem folyik végig a margarin a felső lapon). 

Kb. egy merőkanálnyi tésztát teszek bele, kicsit szétoszlatom, hogy mindenhová jusson, és már csukom is le. 

Aranybarnára sütöm, lekvárral vagy nutellával tálalom.
Ugye, hogy milyen egyszerű? 🙂