Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 személyre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Habár én nem szeretem a gombát, a családom többi tagja igen, ezért rendszeresen kerül az asztalra valamilyen formában. Most éppen egy jó kis szaftos tokány formájában, próbáljátok ki!


Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só, bors
  • ½ kávéskanál tárkony
  • ½ evőkanál őrölt pirospaprika
  • 250 g tejföl
  • Kevés olaj


Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom és kevés olajon párolni kezdem. Már ekkor sózom, hogy gyorsabban elérje a kívánt puhaságot. A szintén apró kockára vágott fokhagymát csak ekkor adom hozzá, hogy ne égjen meg. Egy percig összerottyantom, majd a falatnyi kockára vágott csirkemellet is hozzáadom. Ízesítem a fűszerekkel (a pirospaprikával is), és fehéredésig így sütöm. Csak ezután öntöm fel annyi vízzel, ami épp ellepi. Most mehet hozzá a felszeletelt gomba is. Fedő alatt 10-12 percig főzöm őket, időnként megkeverve. Végül hozzáöntöm a villával elkevert tejfölt, újraforralom, és már el is zárom.

Tésztával tálalom. Jó étvágyat!

Összegzés
recipe image
Recept név
Gombás tokány csirkemellből
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Összegzés
recipe image
Recept név
Gombás tokány csirkemellből
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő