Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják,

Tudom, sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, ha meghallja a grízes tészta nevét is, de ha otthon készítjük el, és saját, házi lekvárral alaposan megszórva fogyasztjuk, igazi finomságot varázsolhatunk az asztalra, ráadásul alig pár perc alatt.


Hozzávalók

– 25 dkg szélesmetélt
– só a kifőzéshez
– 20 dkg gríz
– 10 dkg vaníliás cukor
– 3-4 evőkanál olaj
– kevés víz

Elkészítés

Először is felteszek vizet forrni, megsózom, és megfőzöm benne a tésztát. Eközben a grízt kevés olajon megpirítom. Folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen meg sehol. Amikor már elérte a kellő színt, kb fél dl vízzel felöntöm, és újra addig kevergetem, míg a víztől keletkezett csomókat szétnyomkodom, és a gríz megpuhul. Félreteszem egy edénybe, belekeverem a cukrot is, végül pedig a lecsepegtetett tésztát is megforgatom benne. Saját barack vagy eperlekvárral tálalom. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/