Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Tudom, sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, ha meghallja a grízes tészta nevét is, de ha otthon készítjük el, és saját, házi lekvárral alaposan megszórva fogyasztjuk, igazi finomságot varázsolhatunk az asztalra, ráadásul alig pár perc alatt. Nagy kedvencem a grízes tészta, mert egyszerű és gyors, lekvárral alaposan meglocsolva pedig komplett étkezés is. Nyári kánikulában mentőötlet 🙂
Hozzávalók
- 25 dkg szélesmetélt
- só a kifőzéshez
- 20 dkg gríz
- 10 dkg vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál olaj
- kevés víz
Elkészítés
Először is felteszek vizet forrni, megsózom, és megfőzöm benne a tésztát. Eközben a grízt kevés olajon megpirítom. Folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen meg sehol. Amikor már elérte a kellő színt, kb fél dl vízzel felöntöm, és újra addig kevergetem, míg a víztől keletkezett csomókat szétnyomkodom, és a gríz megpuhul. Félreteszem egy edénybe, belekeverem a cukrot is, végül pedig a lecsepegtetett tésztát is megforgatom benne. Saját barack vagy eperlekvárral tálalom.
Jó étvágyat!