Barion Pixel

Gyerekek kedvence: csirkemell pörkölt tésztával

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel, Tésztafélék

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Nálunk a legfontosabb szabály (szinte minden étkezésnél): szinte mindent megesznek, ha van benne hús. Márpedig ha az ember egy éhes gyerekkel találja magát szemben, és gyorsan-gyorsan kell valami finomat készíteni, a csirkemell az egyik leghálásabb étel. Gyorsan elkészül, nem kell sokáig pepecselni vele, és mindig sikert arat.

 

Hozzávalók

  • 70 dkg (egy egész) csirkemell
  • 1,5 (közepes) fej vöröshagyma
  • egy fél pirospaprika
  • egy egész paradicsom
  • 1,5 evőkanál tört pirospaprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál zsír
  • 25 dkg orsótészta


Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom, alaposan megsózom, és a zsíron puhára párolom. Azért kell zsír, mert a csirkemell nagyon száraz, a tört paprikának pedig zsiradék kell, hogy igazán kiadhassa a színét és az aromáját. 

A paprikát karikára vágom, a paradicsomot pedig meghámozom (nem, soha máskor nem szoktam, de ennél az ételnél igen), és kis falatnyira vágom.

Ha a hagyma már kezd puhulni, ráteszem a paprikát és a paradicsomot. 

Amíg a zöldségek puhulnak, a csirkemellet falatnyi kockára vágom.

Amikor már minden zöldség finom puha, félrehúzom, megszórom a tört paprikával és borssal, és jól összekeverem. Azért nem a tűzön, mert a paprika megéghet, és akkor keserű lesz. Beleteszem a kockára vágott csirkemellet is. 

Felöntöm vízzel (kb 1,5 liter), összekeverem, és fedő alatt főzöm. Jó hosszú lével főzöm, hogy a benne főzött tésztának legyen mit felszívnia – és egyébként is azt szeretem, ha egy pörkölt jó szaftos. Amikor már felforrt, megkóstolom, ha kell, utánaízesítek. 

Amikor a hús már teljesen fehér (de még nem főtt meg teljesen), beleöntök egy fél zacskó (25 dkg) tésztát (jelen esetben durum orsótésztát, de bármilyen tészta lehet, a lényeg, hogy legyenek benne kis „barlangok”, ahová a szaft bebújhat), és jó 15 perc alatt puhára főzöm az egész ételt.

Savanyú uborkával vagy céklával, esetleg savanyú káposztával tálalom.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!