Barion Pixel

Gyors egytálétel: rizseshús

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Ez az étel igazán gyors, különösen ha csirkéből készítem, és mégsem lesz száraz, mert a csirkecomb ad neki elég szaftosságot. A csirkecombok helyett használhatunk disznócombot kockázva vagy csirkemellet,szintén kockázva, de én szeretem ezt a változatot.

 

Hozzávalók

  • 3 csirkecomb (alsó és felső)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • egy bögre (kb 2.5 dl) rizs

 

Elkészítés

Először is egy jó kis paprikás alapot készítek. Ehhez a vöröshagymát kockára vágom, és kevés zsíron vagy olajon megsózva egészen puhára párolom. 

A végén félrehúzom a tűzről és meghintem a pirospaprikával is. Elkeverem, és ráteszem a félbevágott combokat. 

Kevés vízzel felöntöm, ízesítem, és félpuhára főzöm fedő alatt. 

Ekkor ráöntöm a rizst, és ha kell, vízzel még utánapótolok, hogy a rizsnek legyen elég folyadék, amiben puhára főhet.

Annyi víz kell hozzá, hogy amikor a rizs már puha, még mindig maradjon egy kis szaft, hogy finom tocsogós legyen, ne száraz, pörgős. Jó étvágyat!

 

Jó étvágyat!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!