
Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,
Ez az étel igazán gyors, különösen ha csirkéből készítem, és mégsem lesz száraz, mert a csirkecomb ad neki elég szaftosságot. A csirkecombok helyett használhatunk disznócombot kockázva vagy csirkemellet,szintén kockázva, de én szeretem ezt a változatot.
Hozzávalók
– 3 csirkecomb (alsó és felső)
– 2 nagyobb fej vöröshagyma
– só, bors, pirospaprika
– egy bögre (kb 2.5 dl) rizs
Elkészítés
Először is egy jó kis paprikás alapot készítek. Ehhez a vöröshagymát kockára vágom, és kevés zsíron vagy olajon megsózva egészen puhára párolom.
A végén félrehúzom a tűzről és meghintem a pirospaprikával is. Elkeverem, és ráteszem a félbevágott combokat.
Kevés vízzel felöntöm, ízesítem, és félpuhára főzöm fedő alatt.
Ekkor ráöntöm a rizst, és ha kell, vízzel még utánapótolok, hogy a rizsnek legyen elég folyadék, amiben puhára főhet.
Annyi víz kell hozzá, hogy amikor a rizs már puha, még mindig maradjon egy kis szaft, hogy finom tocsogós legyen, ne száraz, pörgős. Jó étvágyat!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Legutóbbi hozzászólások