Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Ez az étel igazán gyors, különösen ha csirkéből készítem, és mégsem lesz száraz, mert a csirkecomb ad neki elég szaftosságot. A csirkecombok helyett használhatunk disznócombot kockázva vagy csirkemellet,szintén kockázva, de én szeretem ezt a változatot.

Hozzávalók


– 3 csirkecomb (alsó és felső)
– 2 nagyobb fej vöröshagyma
– só, bors, pirospaprika
– egy bögre (kb 2.5 dl) rizs

Elkészítés

Először is egy jó kis paprikás alapot készítek. Ehhez a vöröshagymát kockára vágom, és kevés zsíron vagy olajon megsózva egészen puhára párolom. 

A végén félrehúzom a tűzről és meghintem a pirospaprikával is. Elkeverem, és ráteszem a félbevágott combokat. 

Kevés vízzel felöntöm, ízesítem, és félpuhára főzöm fedő alatt. 

Ekkor ráöntöm a rizst, és ha kell, vízzel még utánapótolok, hogy a rizsnek legyen elég folyadék, amiben puhára főhet.

Annyi víz kell hozzá, hogy amikor a rizs már puha, még mindig maradjon egy kis szaft, hogy finom tocsogós legyen, ne száraz, pörgős. Jó étvágyat!