Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 33*20 cm-es tepsihez
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Büszkén mondhatom, hogy nálunk süteményt még soha nem kellett kidobni – mindig volt rá közönség, aki elpusztítsa. Ennek a süti-falásnak néha megvan azonban az a hátránya is, hogy a családra este fél8-kor jön rá, hogy ennének valami finomságot. Ilyenkor dobom be a tutit: a piskótát. Gyorsan, könnyen elkészíthető, és házi baracklekvárral, mogyorókrémmel, vagy csak simán magában is mindig sikere van.
Hozzávalók (33*20 cm-es tepsihez)
- 5 db tojás
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 5 púpos evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
Szeretem az olyan sütiket, amiket nem kell túlcizellálni: 5 perc alatt összedobható, aztán szépen elsüldögél magában, és hipp-hopp már ehető is. Ez a recept is ilyen. Az 5 tojást a cukrokkal robotgéppel felverem a legnagyobb fokozaton kb 10 percig, hogy jó könnyű, habos legyen.
Beleöntöm egy sütőpapíros tepsibe, de kb egy merőkanálnyit megtartok, ebbe belekeverem a kakaóport, és simára keverem
Belecsorgatom a sárga tésztába, hogy márványos mintája legyen
180 fokra előmelegített sütőbe teszem, tojásonként 5-6 percig sütöm 170 fokon alul-felül sütéssel (nekem ez az arány vált be legjobban, megbízhatóan jól működik), azaz 5 tojás esetén 25-30 percig sütöm a piskótát.
Nálunk baracklekvárral fogy leginkább, de jövet-menet magában is elnyammogja a siserehad 🙂