Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 16 db golyó
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Interneten sokféle recept kering róla, én találomra az olvasottak alapján kipróbáltam egy saját verziót.
Tényleg gyors, egyszerű, finom, millióféleképpen variálható, és még egy váratlan látogatás alkalmával is meg lehet vele lepni a vendégeket.
Hozzávalók
- egy adag levelestészta
- ízlés szerinti szalámi és sajt (trappista vagy mozarella, esetleg tejmentes)
- pizzakrém
- 5 dkg teavaj
- oregánó, majoranna, só, bors, egy gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
Elkészítés
A levelestésztát kiolvasztom, és kinyújtom (vagy eleve egészet veszek), és 16 egyforma darabba vágom.
A sütőt előmelegítem 230 fokra, mert mire felmelegszik, már mehetnek is bele a golyók.
A tésztaszeletek mindegyikére teszek szalámit, egy kevés pizzakrémet, és erre sajtot.
Minden falatkát összegömbölygetek, hogy sehol ne jöjjön ki a töltelék, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a falatokat.
A vajat megolvasztom, és ízesítem a fűszerekkel.
Ezzel a finomsággal megkenek minden golyót, a 230 fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Ugye, hogy milyen egyszerű és gyors? Hát még milyen finom 🙂