Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Sós finomság, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják,

Ha nagyon nincs ötletem, mit főzzek, egy jól bevált klasszikushoz nyúlok: a túrós tésztához. Nálunk ahányan vagyunk, annyiféleképpen esszük: sósan pörccel, sósan-édesen pörccel, pörc nélkül (sőt, kislányom ma éppen csak pörcöt evett tejföllel….)


Hozzávalók

– 25 dkg túró

– egy nagy doboz tejföl fele

– csipet só

– kevés frissen őrölt bors

– 25 dkg lebbencs tészta

– 20 dkg húsos szalonna

– ízlés szerint cukor


Elkészítés

A recept hagyományosan a következő: felteszek egy fazékba vizet forrni. Közben a túrót összekeverem a tejföllel, és ízesítem sóval-borssal, kevés cukorral. Ha a víz felforrt, megsózom, és mehet bele a tészta. A szalonnát vékony csíkokra vagy éppen kockára vágom, amilyen kedvem épp van, és kevés zsíron ropogósra sütöm, és egy kis tálkába teszem.

Ha puha a tészta, leszűröm, és a túrós-tejfölös masszába keverem. 

Tálaláskor megszórjuk cukorral vagy pörccel (elvetemültebbek esetleg mindkettővel). Jó étvágyat! 🙂

Összegzés
recipe image
Recept név
Túrós tészta pörccel
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/