Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha nagyon nincs ötletem, mit főzzek, egy jól bevált klasszikushoz nyúlok: a túrós tésztához. Nálunk ahányan vagyunk, annyiféleképpen esszük: sósan pörccel, sósan-édesen pörccel, pörc nélkül (sőt, kislányom ma éppen csak pörcöt evett tejföllel….)
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- egy nagy doboz tejföl fele
- csipet só
- kevés frissen őrölt bors
- 25 dkg lebbencs tészta
- 20 dkg húsos szalonna
- ízlés szerint cukor
Elkészítés
A recept hagyományosan a következő: felteszek egy fazékba vizet forrni. Közben a túrót összekeverem a tejföllel, és ízesítem sóval-borssal, kevés cukorral. Ha a víz felforrt, megsózom, és mehet bele a tészta. A szalonnát vékony csíkokra vagy éppen kockára vágom, amilyen kedvem épp van, és kevés zsíron ropogósra sütöm, és egy kis tálkába teszem.
Ha puha a tészta, leszűröm, és a túrós-tejfölös masszába keverem.
Tálaláskor megszórjuk cukorral vagy pörccel (elvetemültebbek esetleg mindkettővel). Jó étvágyat! 🙂