Barion Pixel

Gyorsan finomat – túrós tészta pörccel

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel, Sós finomság, Tésztafélék

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha nagyon nincs ötletem, mit főzzek, egy jól bevált klasszikushoz nyúlok: a túrós tésztához. Nálunk ahányan vagyunk, annyiféleképpen esszük: sósan pörccel, sósan-édesen pörccel, pörc nélkül (sőt, kislányom ma éppen csak pörcöt evett tejföllel….)

 

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • egy nagy doboz tejföl fele
  • csipet só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 25 dkg lebbencs tészta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • ízlés szerint cukor

 

Elkészítés

A recept hagyományosan a következő: felteszek egy fazékba vizet forrni. Közben a túrót összekeverem a tejföllel, és ízesítem sóval-borssal, kevés cukorral. Ha a víz felforrt, megsózom, és mehet bele a tészta. A szalonnát vékony csíkokra vagy éppen kockára vágom, amilyen kedvem épp van, és kevés zsíron ropogósra sütöm, és egy kis tálkába teszem.

Ha puha a tészta, leszűröm, és a túrós-tejfölös masszába keverem. 

 

 

Tálaláskor megszórjuk cukorral vagy pörccel (elvetemültebbek esetleg mindkettővel). Jó étvágyat! 🙂

 

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!