Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nálunk a fagyasztóban mindig van meggy. Az alma pedig egész évben kapható, és mi más esne jobban egy esős, szürke napon, mint egy jó kis meleg, illatos gyümölcsleves? Vagy pedig mi lenne hűsítőbb egy tányér hideg gyümölcslevesnél? Naugye.
Édesanyám receptje alapján készítettem ezt a finomságot.
Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 2 közepes édes piros alma
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt2 csipet só
- 3-4 db szegfűszeg, fél kávéskanál fahéj
Elkészítés
A meggyet megmosom, és a cikkekre vágott almával együtt felteszem főni annyi vízben, ami bőven ellepi.
Ízesítem a sóval, szegfűszeggel és fahéjjal (ízlés szerint facsarhatunk bele citrom- és/vagy narancslevet is), és hagyom főni, amíg rottyan egyet.
Közben egy tálban összekeverem kézi habverővel a lisztet és a cukrot.
Folytonos keverés közben 3-4 evőkanál vízzel csomómentesre keverem.
Amikor a leves elkezd forrni, egy merőkanál levet szintén folytonos keverés közben hozzáadagolok a lisztes keverékhez, és alaposan elkeverem.
Lassan visszacsurgatom a levesbe, ekkor is gyors keverések közt, de azért vigyázva, hogy ne törjem össze az almafalatokat.
Megvárom, míg újra felforr, és már zárom is el.
A leves dúsítható barackkal, szilvával, vagy bármilyen idény( illetve mirelit)gyümölccsel.
Jó étvágyat!