Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Ez az étel nem igényel különösebb konyhai mutatványokat, viszont nehéz elrontani, és annál finomabb. És a legszebb benne, hogy gyerekek is könnyedén ehetik, hiszen a szárnyast szabad kézzel is enni 🙂


Hozzávalók

– 2 egész csirkecomb (kiscomb és nagycomb együtt)
– 7-8 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 dkg vaj (elhagyható)
– 2 ág rozmaring
– vegeta, bors, majoranna

Elkészítés

Előmelegítem a sütőt 210 fokra. A combokat megtisztítom, fűszerezem vegetával, borssal és majorannával. 

Egy hőálló edény alját meglocsolom az olívaolajjal, majd ráteszem a combokat, azokra a rozmaring ágakat, melléjük a fokhagymákat, és még egy kis olajjal meglocsolom őket. 

Alufóliával letakarom, és egy órára beteszem a sütőbe. 60 perc elteltével kiveszem, ráteszem a combokra a vékonyra szeletelt vajat (ez a lépés tejmentes diétában kihagyható), és meglocsolom a kisült szafttal. 

Ezután újabb 15 percre visszamennek a sütőbe, újabb locsolás következik, újabb 10 perc, és a sütőből kivéve még egy locsolás. 

A csont mellett megszúrom a húst, ha nem véres, akkor kész, és tálalható :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/