Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ez az étel nem igényel különösebb konyhai mutatványokat, viszont nehéz elrontani, és annál finomabb. És a legszebb benne, hogy gyerekek is könnyedén ehetik, hiszen a szárnyast szabad kézzel is enni 🙂
Hozzávalók
2 egész csirkecomb (kiscomb és nagycomb együtt)
7-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj (elhagyható)
2 ág rozmaring
vegeta, bors, majoranna
Elkészítés
Előmelegítem a sütőt 210 fokra. A combokat megtisztítom, fűszerezem vegetával, borssal és majorannával.
Egy hőálló edény alját meglocsolom az olívaolajjal, majd ráteszem a combokat, azokra a rozmaring ágakat, melléjük a fokhagymákat, és még egy kis olajjal meglocsolom őket.
Alufóliával letakarom, és egy órára beteszem a sütőbe. 60 perc elteltével kiveszem, ráteszem a combokra a vékonyra szeletelt vajat (ez a lépés tejmentes diétában kihagyható), és meglocsolom a kisült szafttal.
Ezután újabb 15 percre visszamennek a sütőbe, újabb locsolás következik, újabb 10 perc, és a sütőből kivéve még egy locsolás.
A csont mellett megszúrom a húst, ha nem véres, akkor kész, és tálalható 🙂