Barion Pixel

Ha biztosra akarok menni: sült csirkecomb

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ez az étel nem igényel különösebb konyhai mutatványokat, viszont nehéz elrontani, és annál finomabb. És a legszebb benne, hogy gyerekek is könnyedén ehetik, hiszen a szárnyast szabad kézzel is enni 🙂

Hozzávalók

2 egész csirkecomb (kiscomb és nagycomb együtt)
7-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj (elhagyható)
2 ág rozmaring
vegeta, bors, majoranna

 

Elkészítés

Előmelegítem a sütőt 210 fokra. A combokat megtisztítom, fűszerezem vegetával, borssal és majorannával. 

Egy hőálló edény alját meglocsolom az olívaolajjal, majd ráteszem a combokat, azokra a rozmaring ágakat, melléjük a fokhagymákat, és még egy kis olajjal meglocsolom őket. 

Alufóliával letakarom, és egy órára beteszem a sütőbe. 60 perc elteltével kiveszem, ráteszem a combokra a vékonyra szeletelt vajat (ez a lépés tejmentes diétában kihagyható), és meglocsolom a kisült szafttal. 

Ezután újabb 15 percre visszamennek a sütőbe, újabb locsolás következik, újabb 10 perc, és a sütőből kivéve még egy locsolás. 

A csont mellett megszúrom a húst, ha nem véres, akkor kész, és tálalható 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!