Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 1 nagyobb kalács

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek,

A recept eredetije a foszlós kalácsé, most csak a színezéssel és a formázással bolondítottam meg kicsit, hogy ilyen szép legyen:

Annyit tettem, hogy a tésztát háromfelé osztottam, az egyik maradt fehér, a másikba pár csepp piros ételfestéket tettem, a harmadikba pedig egy púpos evőkanál kakaóport dolgoztam bele. Ezután pihentek egyet, duplájára keltek, majd egyszerű hármas fonással megfontam, és megsütöttem. A húsvéti asztalon nagyon gusztán mutatott :o), de az év bármely szakában látványos és finom desszert lehet belőle. Ja, és persze készen is fagyasztható ;o)

 

 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/