Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 nagyobb kalács
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
A recept eredetije a foszlós kalácsé, most csak a színezéssel és a formázással bolondítottam meg kicsit, hogy ilyen szép legyen:
Annyit tettem, hogy a tésztát háromfelé osztottam, az egyik maradt fehér, a másikba pár csepp piros ételfestéket tettem, a harmadikba pedig egy púpos evőkanál kakaóport dolgoztam bele. Ezután pihentek egyet, duplájára keltek, majd egyszerű hármas fonással megfontam, és megsütöttem. A húsvéti asztalon nagyon gusztán mutatott :o), de az év bármely szakában látványos és finom desszert lehet belőle. Ja, és persze készen is fagyasztható ;o)
Ilyen gyönyörű készre sütve:
Jó étvágyat hozzá!