Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 kalácsra való
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
Ennek a kalácsnak is a foszlós kalácsé az alapreceptje, és itt is csak a formázás lett más. A múltkorinak a kisgömböceit nagyon szerette a nagylányom, ezért eldöntöttem, hogy csinálok csak ilyen kis bucikat is belőle, és most még mazsolával is megszórtam.
A fázisfotók pedig itt vannak:
Kinyújtom, mazsolával megszórom:
A legnagyobbra teszem az eggyel kisebbet, és arra a legkisebbet:
Balról, majd jobbról is felhajtom a tészta széleit középre:
Így kapok egy majdnem hengert:
Ezt elfelezem:
Az egyik felét 6 egyenlő részre osztom:
Ennek a felét nyolcasba formázom, másik felét összegömbölygetem, mint egy zsemlét. A tészta másik felét egyben hagyom, és úgy teszem mindet sütőpapíros tepsire
A nyolcasok:
A kisgömböcök:
Újabb kelesztés után cukros tejjel kenem meg:
Készre sütöm: