Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 kalácsra való

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek,

Ennek a kalácsnak is a foszlós kalácsé az alapreceptje, és itt is csak a formázás lett más. A múltkorinak a kisgömböceit nagyon szerette a nagylányom, ezért eldöntöttem, hogy csinálok csak ilyen kis bucikat is belőle, és most még mazsolával is megszórtam. 

A fázisfotók pedig itt vannak:

Kinyújtom, mazsolával megszórom:

A legnagyobbra teszem az eggyel kisebbet, és arra a legkisebbet:

Balról, majd jobbról is felhajtom a tészta széleit középre:

Így kapok egy majdnem hengert:

Ezt elfelezem:

Az egyik felét 6 egyenlő részre osztom:

Ennek a felét nyolcasba formázom, másik felét összegömbölygetem, mint egy zsemlét. A tészta másik felét egyben hagyom, és úgy teszem mindet sütőpapíros tepsire

A nyolcasok:

A kisgömböcök:

Újabb kelesztés után cukros tejjel kenem meg:

Készre sütöm: