Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Szerencsésnek tartom magam, mert rendszeresen kerül az asztalunkra fácánhús, amiből csodálatos fácánhúslevest szoktam főzni. A hússal azonban rendszerint bajban vagyok: annyira szára hús, hogy elég nehezen tudom lenyomni a család torkán 🙂egyik megoldás erre a cukkinis tészta, másik pedig ez a pástétom. De nem csak fácánhússal, hanem bármilyen hússal kiválóan működik ez a recept, próbáld ki!
Hozzávalók
- 15 dkg csontról leszedett főtt leveshús
- 4 dkg zsír (vagy teavaj)
- Ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- Kevés majoranna, tárkony
- 1,5 dkg mustár
- 6 dkg majonéz
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés
A húst apró falatokra tépkedem, ízesítem sóval, borssal, rányomom a mustárt és a majonézt, hozzáadom a langyos zsírt (vagy teavajat), a citromlevet és a zöldfűszereket is. Ezután botmixerrel pürésítem (ha úgy szeretjük, hogy egy kicsit darabos maradjon, nem kell teljesen pürésre aprítani), és máris kenhető egy finom pirítósra vagy egy jó kis kovászos kenyérre 🙂 Hűtőben, jól záródó dobozban napokig eláll.