Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Kencék kenyérre, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Vadételek, Villámkaják,

Szerencsésnek tartom magam, mert rendszeresen kerül az asztalunkra fácánhús, amiből csodálatos fácánhúslevest szoktam főzni. A hússal azonban rendszerint bajban vagyok: annyira szára hús, hogy elég nehezen tudom lenyomni a család torkán 🙂 egyik megoldás erre a cukkínis tészta, másik pedig ez a pástétom. De nem csak fácánhússal, hanem bármilyen hússal kiválóan működik ez a recept, próbáld ki!


Hozzávalók

  • 15 dkg csontról leszedett főtt leveshús
  • 4 dkg zsír (vagy teavaj)
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • Kevés majoranna, tárkony
  • 1,5 dkg mustár
  • 6 dkg majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé


Elkészítés

A húst apró falatokra tépkedem, ízesítem sóval, borssal, rányomom a mustárt és a majonézt, hozzáadom a langyos zsírt (vagy teavajat), a citromlevet és a zöldfűszereket is. Ezután botmixerrel pürésítem (ha úgy szeretjük, hogy egy kicsit darabos maradjon, nem kell teljesen pürésre aprítani), és máris kenhető egy finom pirítósra vagy egy jó kis kovászos kenyérre 🙂 Hűtőben, jól záródó dobozban napokig eláll.

Összegzés
recipe image
Recept név
Húspástétom
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/