Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Ízesítés, Receptek, Sós finomság, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen :o)), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Finom reggeli vagy vacsora lehet belőle, de sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló – ha nem randin vagyunk éppen :o)


Hozzávalók

– két közepes répa (kb. 20 dkg)
– két gerezd fokhagyma
– 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
– kevés só, frissen őrölt bors
– egy evőkanál majonéz
– pár szem olajbogyó
– kenyér vagy bagett

Elkészítés

Kislyukú reszelőn lereszeljük a répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet. 

Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére.