Barion Pixel

Répakrém

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Kencék kenyérre, Sós finomság

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen 🙂 ), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Pikáns, fokhagymás, sajtos répakrém. Nagyszerűen feldob egy hétvégi reggelit vagy vacsorát, sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló – ha nem randin vagyunk éppen 🙂 Pillanatok alatt elkészül és még az is szeretni fogja, aki egyébként nem rajong a répáért.

Hozzávalók

  • két közepes nyers répa (kb. 20 dkg)
  • két gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
  • kevés só, frissen őrölt bors
  • egy evőkanál majonéz
  • pár szem olajbogyó
  • kenyér vagy bagett

Elkészítés

Kislyukú reszelőn lereszeljük a nyers répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet. 

Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére. 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!