
Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 sütőtepsi
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek, Tojásos ételek,
A recept alapjául a jól bevált kakaós kalács tésztáját vettem, mert ezt szeretjük legjobban, éppen csak a formázásban tértem el, de mondhatom: ebből rendszer lesz :o)
Hozzávalók
– 35 dkg liszt
– 4 dkg cukor
– 2 dl tej
– 2,5 dkg élesztő
– 1 evőkanál olaj
– 2 kisebb tojás sárgája
– egy csipet só
– egy egész tojás a kenéshez
A töltelékhez
– 15 dkg vaj
– 20 dkg cukor
– 3 dkg kakaó
Elkészítés
Ugyanúgy készül, mint a kalács (élesztőt felfuttat, minden hozzávalót a dagasztóba tesz, alaposan összedolgoz, 50 percet pihentet).
Pihentetés után kb. fél ujjnyi vastag téglalapra nyújtom.
Ezután a töltelékkel egyenletesen megkenem, és feltekerem.
Ujjnyi vastag szeletekre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket.
Nem kell túl szorosan, mert úgyis még kelnek, és sütés közben is nőni fognak, ki fogják tölteni rendesen a tepsit.
30 percig pihentetem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Legjobb még langyosan, de dobozban napokig is eláll, és finom puha marad.
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Legutóbbi hozzászólások