Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 1,5 sütőtepsinyi

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes,

Reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy, ha édességre vágyik az ember, mindig jól jön egy adag kakaós csiga. De ha az sem mindegy, hogy miből készül – nálunk a tej és a tojás érzékeny pont -, akkor ez az a recept, amit érdemes jól megjegyezni.


Hozzávalók

50 dkg liszt (BL55)
2,5 dl langyos víz
2 dkg élesztő
1 csipet só
8 dkg puha Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin
8 dkg cukor

A töltelékhez

8 dkg puha Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg cukor


Elkészítés

Mivel meleg vízzel dolgozok, nem szöszölök az élesztő felfuttatásával, hanem csak szépen mindent beleteszek a dagasztóüstbe. 

Legalább 10-15 percig dolgozik a gép, hogy jó kis ragacsos, lágy tésztát kapjak.

Pihen meleg helyen 40-45 percet, hogy legalább duplájára keljen.

Ilyen szép magas lesz a tészta 🙂

Ekkor lisztezett felületre borítom, és téglalap alakúra nyújtom. Óvatosan, hogy a keletkezett buborékokat ki ne nyomkodjam belőle. Megint hagyom 5-10 percet pihenni, közben elkészítem a tölteléket. Nem nagy kunszt: megolvasztom a margarint, elkeverem benne a cukrot és a kakaót. 

Egyenletesen eloszlatom a tészta tetején. 

Feltekerem, és 3 cm vastag szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket, kellő távolságot tartva, mert alaposan meg fognak még kelni. 

A kisebb adagot már a sütő melegítésekor (200 fok) beteszem a sütőbe, kb 25-30 perc alatt sül meg. 

A másik adagot 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Langyosan a legfinomabb, egy bögre kakaóval.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/