Barion Pixel

Káposztasaláta – a C vitamin forrása

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Téli időszakban a C vitamin pótlásának egyik legegészségesebb és legfinomabb formája, de persze nem csak ilyenkor érdemes elkészíteni 🙂
Legnehezebb (vagy inkább legidőigényesebb) része a káposzta szeletelése, érdemes késes aprítóval vagy uborkareszelővel nekiesni; én most mégis késsel vágtam vékony csíkokra.

 

Hozzávalók

  • egy közepes fej káposzta
  • fél fej vöröshagyma
  • só, bors, egész kömény, cukor

 

Elkészítés

Miután vékony csíkokra vágtam a káposztát, megszórom sóval, és hagyom egy órát állni. 

Ha sok levet engedne, érdemes az öntet előtt kicsit kinyomkodni. 

Amíg a káposzta pihen a sóban, elkészítem a savanyú levet hozzá. Ehhez meleg vízben feloldok ízlés szerint cukrot, borsot és belekeverem az egész köményt. Sót még nem teszek hozzá, csak akkor, ha a káposzta még igényli.

Amikor a káposztából kinyomkodtam az engedett levet, felöntöm annyi öntettel, hogy bőven ellepje, és legalább egy éjszakára a hűtőbe teszem. 

Ha marad még a savanyítóléből, félreteszem, uborkasalátához is fel lehet használni.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!