Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Ízesítés, Köret, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Téli időszakban a C vitamin pótlásának egyik legegészségesebb és legfinomabb formája, de persze nem csak ilyenkor érdemes elkészíteni 🙂
Legnehezebb (vagy inkább legidőigényesebb) része a káposzta szeletelése, érdemes késes aprítóval vagy uborkareszelővel nekiesni; én most mégis késsel vágtam vékony csíkokra.


Hozzávalók

egy közepes fej káposzta
fél fej vöröshagyma
só, bors, egész kömény, cukor


Elkészítés

Miután vékony csíkokra vágtam a káposztát, megszórom sóval, és hagyom egy órát állni. 

Ha sok levet engedne, érdemes az öntet előtt kicsit kinyomkodni. 

Amíg a káposzta pihen a sóban, elkészítem a savanyú levet hozzá. Ehhez meleg vízben feloldok ízlés szerint cukrot, borsot és belekeverem az egész köményt. Sót még nem teszek hozzá, csak akkor, ha a káposzta még igényli.

Amikor a káposztából kinyomkodtam az engedett levet, felöntöm annyi öntettel, hogy bőven ellepje, és legalább egy éjszakára a hűtőbe teszem. 

Ha marad még a savanyítóléből, félreteszem, uborkasalátához is fel lehet használni.